Surinaamse maatschappij SLM schrapt meer vluchten naar Schiphol

Nieuws
De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) schrapt deze en volgende week nog eens zeven vluchten tussen Schiphol en Paramaribo. Afgelopen weekend werden ook al drie vluchten tussen Amsterdam en Paramaribo geannuleerd. Ook acht vluchten tussen Paramaribo en Miami met een tussenstop in Guyana gaan tussen nu en begin augustus niet door.
anp
woensdag 6 juli 2022 om 22:07
Afbeelding
beeld anp

SLM wijt het schrappen van de vluchten aan de nasleep van de coronapandemie. Ook heeft SLM naar eigen zeggen last van ‘operationele problemen’ omdat de luchtvaartmaatschappij geen eigen vliegtuigen bezit. De hoge brandstofprijs zit SLM ook dwars.

SLM is zeker niet de enige maatschappij die deze maand vluchten schrapt op Schiphol. Vanwege personeelstekorten bij de bagage-afhandelaars en beveiliging voorzag de luchthaven eerder namelijk dat het heel lastig zou worden om de grote zomerdrukte het hoofd te bieden. Aan alle maatschappijen die actief zijn op Schiphol werd daarom gevraagd om het aantal reizigers deze zomer binnen de perken te houden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aandacht voor Arcadis en Ajax bij opening beurs

Ingenieurs- en adviesbedrijf Arcadis is woensdag een blikvanger op de beurs in Amsterdam. Het bedrijf stort zich na een overname van een Iers consultancybedrijf nadrukkelijker op de chipsector en de medische markt, zo werd voor het openen van de beurs bekend.

Afbeelding

Anderhalf miljoen mensen zien Ajax verliezen

Het verlies van Ajax tegen Napoli met 1-6 werd dinsdagavond op televisie gezien door ruim 1,5 miljoen mensen. De wedstrijd staat daarmee niet op de eerste plek in de kijkcijferlijst van de Stichting Kijkonderzoek (SKO), maar op plek 2.

Afbeelding

Rover: NS kiest te makkelijk voor schrappen treinen

Reizigersorganisatie Rover vindt dat de NS te makkelijk kiest voor het schrappen van treinen om de problemen door het personeelstekort op te lossen. Samen met andere consumentenorganisaties schrijft Rover dat de treinmaatschappij veel meer kan doen.

Afbeelding

Oekraïne wil Belarus niet als voorzitter diamantwaakhond

Oekraïne wil voorkomen dat Belarus de voorzitter wordt van de internationale diamantwaakhond, het Kimberley-Proces (KP). De Oekraïners denken dat Rusland de hand heeft in het voorstel van het Oost-Europese land om de organisatie te gaan leiden.

Afbeelding

Musk wil Twitter deel maken van nieuwe ‘alles-app’

Elon Musk wil berichtendienst Twitter onderdeel maken van een zogeheten ‘alles-app’. Dat heeft de Tesla-topman in een tweet gezegd nadat bekend was geworden dat hij de overname van Twitter toch weer door wil zetten.

Afbeelding

LUMC wil tumoren effectiever behandelen met nieuw CT-systeem

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat als eerste Europese ziekenhuis een spectraal angio-CT-systeem in gebruik nemen. Daarmee kunnen ingrepen voor bijvoorbeeld lever- en nierkanker nauwkeuriger en ook efficiënter worden uitgevoerd, zegt het ziekenhuis.