Zweedse vrouw doodgestoken tijdens politiek festival op Gotland

Nieuws
Een vrouw van in de zestig is gedood bij een steekpartij op het eiland Gotland, waar de toppolitici van Zweden samenkomen voor een evenement van een week. De steekpartij gebeurde op klaarlichte dag, midden in de stad Visby, in de buurt van waar Centrumpartij-leider Annie Loof een toespraak hield.
anp
woensdag 6 juli 2022 om 21:43
Afbeelding
beeld anp

‘Helaas kan ik melden dat de vrouw aan haar verwondingen is bezweken’, zei politiechef Fredrik Persson. Hij voegde eraan toe dat een 33-jarige man kort na de steekpartij is gearresteerd, maar zei niets over een mogelijk motief of zijn politieke voorkeuren. De Zweedse krant Aftonbladet schrijft echter dat de man banden heeft met een neonazistische organisatie.

Het politieke festival op Gotland is een jaarlijks evenement dat duizenden mensen trekt. Politici houden er toespraken en mengen zich onder kiezers en toeristen.

Over iets meer dan twee maanden zijn er landelijke verkiezingen in Zweden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gouverneur: massagraf gevonden in op Russen heroverde stad Lyman

In de recent op de Russen heroverde plaats Lyman in het oosten van Oekraïne is volgens de lokale autoriteiten een massagraf gevonden. Volgens gouverneur Pavlo Kirilenko is onduidelijk hoeveel lichamen zich in het graf bevinden.

Afbeelding

Frankrijk roept Fransen op Iran zo snel mogelijk te verlaten

Frankrijk heeft alle landgenoten opgeroepen Iran zo snel mogelijk te verlaten. ‘Elke Franse bezoeker, inclusief die met een dubbele nationaliteit, loopt er het risico te worden gearresteerd, willekeurig te worden vastgezet en mogelijk onderworpen te worden aan een oneerlijk pro..

Afbeelding

Zware koersverliezen op beurzen New York na banenrapport

De koersenborden op de aandelenbeurzen in New York waren vrijdag aan het slot van de handelsdag dieprood gekleurd. Beleggers op Wall Street reageerden zeer negatief op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat beter uitviel dan verwacht.

Afbeelding

Organisatie wint Nobelprijs en verliest onroerend goed Moskou

Een van de mensenrechtenorganisaties die vrijdag de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, de Russische organisatie Memorial, is enkele uren later haar onroerend goed in Moskou kwijtgeraakt.

Afbeelding

Canada weert 10.000 Iraniërs van regime in Teheran voor altijd

Canada heeft sancties afgekondigd tegen ‘het moordende bewind’ in Iran en verbiedt 10.000 mensen van dat regime ooit nog in Canada te komen. Premier Justin Trudeau zei dat dergelijke sancties uitsluitend in de ernstigste omstandigheden worden afgekondigd, zoals bijvoorbeeld naa..

Afbeelding

Karin Hazelhoff, weduwe van Soldaat van Oranje, overleden

Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vrijdagavond bekendgemaakt. Zij stierf donderdag in haar slaap op Hawaii, waar zij al een halve eeuw woonde.