Wall Street begint afwachtend voor Fed-notulen komen

Nieuws
De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag afwachtend aan de dag begonnen. De stemming op Wall Street bleef voorzichtig na de positieve draai een dag eerder. Beleggers wachten daarnaast op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, die later op de dag naar buiten komen. De Fed schroefde de rente tijdens de vergadering in juni met 0,75 procentpunt op en beleggers hopen in de aantekeningen aanwijzingen te vinden of de rente deze maand met eenzelfde stap wordt opgeschroefd.
anp
woensdag 6 juli 2022 om 15:52
Afbeelding
beeld anp

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent in de plus op 31.023 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3836 punten en techgraadmeter Nasdaq daalde 0,2 procent tot 11.300 punten.

Amazon verloor 0,8 procent. Het webwinkelconcern heeft een samenwerkingsdeal gesloten met maaltijdbezorger Grubhub, de Amerikaanse dochter van Just Eat Takeaway. Zogeheten Prime-leden van Amazon krijgen een jaarabonnement op Grubhub. Ook neemt Amazon een belang van 2 procent in Grubhub. Dat belang kan op termijn oplopen tot 15 procent. De Britse toezichthouder CMA kondigde daarnaast een onderzoek aan naar mogelijke concurrentiebeperkende activiteiten van Amazon in het Verenigd Koninkrijk.

Microsoft

De concurrenten van maaltijdbezorger Grubhub stonden onder druk na de deal van het bedrijf met Amazon. Uber en DoorDash verloren 3,7 en 8,2 procent. Cryptobeurs Coinbase kampte met een adviesverlaging door Atlantic Equities en zakte 1,5 procent.

Microsoft werd 0,2 procent hoger gezet. De Britse concurrentiewaakhond CMA opende een onderzoek naar de geplande overname van gamesontwikkelaar Activision Blizzard door Microsoft. Het tech- en softwareconcern kondigde begin dit jaar aan de maker van games als World of Warcraft en Call of Duty voor omgerekend ruim 60 miljard euro over te nemen.

Oliebedrijven

Altria steeg 1,1 procent. De toezichthouder FDA heeft het verbod op de elektrische sigaretten van Juul opgeschort. Altria heeft een belang van 35 procent in Juul, dat zijn e-sigaretten nu mag blijven verkopen terwijl het bedrijf het verbod aanvecht.

De oliebedrijven daalden opnieuw na de forse koersverliezen een dag eerder die volgden op flinke daling van de olieprijzen. ExxonMobil, Chevron en Occidental Petroleum verloren tot 1,3 procent.

De euro schommelde rond het laagste niveau in meer dan twintig jaar. De eenheidsmunt was 1,0188 dollar waard, tegen 1,0245 dollar een dag eerder. De olieprijzen daalden opnieuw. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent minder op 98,11 dollar en Brentolie werd 1 procent goedkoper op 101,90 dollar per vat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gouverneur: massagraf gevonden in op Russen heroverde stad Lyman

In de recent op de Russen heroverde plaats Lyman in het oosten van Oekraïne is volgens de lokale autoriteiten een massagraf gevonden. Volgens gouverneur Pavlo Kirilenko is onduidelijk hoeveel lichamen zich in het graf bevinden.

Afbeelding

Frankrijk roept Fransen op Iran zo snel mogelijk te verlaten

Frankrijk heeft alle landgenoten opgeroepen Iran zo snel mogelijk te verlaten. ‘Elke Franse bezoeker, inclusief die met een dubbele nationaliteit, loopt er het risico te worden gearresteerd, willekeurig te worden vastgezet en mogelijk onderworpen te worden aan een oneerlijk pro..

Afbeelding

Zware koersverliezen op beurzen New York na banenrapport

De koersenborden op de aandelenbeurzen in New York waren vrijdag aan het slot van de handelsdag dieprood gekleurd. Beleggers op Wall Street reageerden zeer negatief op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat beter uitviel dan verwacht.

Afbeelding

Organisatie wint Nobelprijs en verliest onroerend goed Moskou

Een van de mensenrechtenorganisaties die vrijdag de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, de Russische organisatie Memorial, is enkele uren later haar onroerend goed in Moskou kwijtgeraakt.

Afbeelding

Canada weert 10.000 Iraniërs van regime in Teheran voor altijd

Canada heeft sancties afgekondigd tegen ‘het moordende bewind’ in Iran en verbiedt 10.000 mensen van dat regime ooit nog in Canada te komen. Premier Justin Trudeau zei dat dergelijke sancties uitsluitend in de ernstigste omstandigheden worden afgekondigd, zoals bijvoorbeeld naa..

Afbeelding

Karin Hazelhoff, weduwe van Soldaat van Oranje, overleden

Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vrijdagavond bekendgemaakt. Zij stierf donderdag in haar slaap op Hawaii, waar zij al een halve eeuw woonde.