Lijn van coronagolf wordt steeds vlakker

Nieuws
Het aantal nieuwe coronagevallen stijgt steeds minder snel. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 6433 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is een fractie meer dan vorige week woensdag.
anp
woensdag 6 juli 2022 om 15:42
Afbeelding
beeld anp

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 39.433 positieve tests. Dat is zo’n 10 procent meer dan in de week ervoor. Op weekbasis is dat de langzaamste groei sinds 1 juni, bij het begin van de huidige zomergolf. Zo’n twee weken geleden steeg het aantal bevestigde besmettingen nog met ruim 70 procent per week.

Bij de weekcijfers dinsdag zei het RIVM ook al dat de stijging steeds langzamer gaat. ‘Dit kan erop wijzen dat we de piek van de zomergolf naderen’, aldus het instituut.

Rotterdam

Rotterdam telde de afgelopen dag de meeste besmettingen. In de Maasstad kregen 365 inwoners te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen. In Amsterdam werden 315 besmettingen vastgesteld en in Den Haag 168. Daarna volgen Utrecht (148) en Nijmegen (111).

Ziekenhuizen hebben het nog steeds behoorlijk druk, hoewel de drukte in de afgelopen dag wel iets minder is geworden. Ze behandelen momenteel 843 mensen die het coronavirus onder de leden hebben. Dat betekent dat er 24 bedden zijn vrijgekomen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vliegtuig maakt noodlanding in Praag door mogelijk explosief

Een toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet onderweg naar de stad Bristol maakte zondagavond een noodlanding in Praag nadat melding was gemaakt van een mogelijk explosief aan boord. Dat zegt de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad.

Afbeelding

Tsunamigevaar voor Amerikaans Samoa na zeebeving in Stille Oceaan

Het Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) waarschuwt voor een tsunami die onder meer Samoa zou kunnen treffen, een buitengebied van de Verenigde Staten. De mogelijke tsunami is het gevolg van een zeebeving op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Tonga in de Stille Oceaan.

Afbeelding

Kap van onveilige Mandelabrug in Zoetermeer met spoed ontmanteld

De glazen overkapping van de onveilige brug over de A12 in Zoetermeer wordt met spoed ontmanteld. Daartoe is besloten na een eerste advies van Rijkswaterstaat. Het verkeer onder de fiets- en loopbrug hoeft niet te worden stilgelegd, meldt de gemeente.

Afbeelding

VS tegen nieuwe nederzettingen Israël op Westelijke Jordaanoever

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag gewaarschuwd dat de Verenigde Staten zich zullen verzetten tegen de vestiging van nieuwe nederzettingen door de volgende Israëlische regering.

Afbeelding

Oud-Unilevertopman Floris Maljers (89) overleden

Oud-topman Floris Maljers van Unilever is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan de Volkskrant laten weten. Maljers leidde het levensmiddelenconcern van 1984 tot 1994. Ook was hij commissaris bij diverse grote bedrijven zoals KLM, Philips en ABN AMRO.

Afbeelding

Von der Leyen wil actie tegen marktverstorende subsidies VS

Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft problemen met economische plannen van de Verenigde Staten. Een wet waarmee de Amerikaanse president Joe Biden honderden miljarden dollars vrijmaakt voor de overgang naar milieuvriendelijkere technologieën..