Staatscommissie onderzoekt gevolg vergrijzing en migratie tot 2050

Nieuws
Een staatscommissie gaat onderzoeken wat de komende drie decennia de maatschappelijke gevolgen zijn van migratie en vergrijzing. Er zal gekeken worden naar de consequenties van de demografische ontwikkeling voor de stedelijke ontwikkeling tot arbeidsmarkt en zorg, aldus minister Karien van Gennip (Sociale Zaken).
anp
woensdag 6 juli 2022 om 15:17
Afbeelding
beeld anp

‘Het kabinet wil meer zicht krijgen op de mogelijke scenario’s tot 2050. De vraag is daarbij wat de gevolgen zijn voor de samenleving, hoe de regering hier met beleid op kan inspelen en welke effecten dat heeft’, aldus de bewindsvrouw. De commissie gaat na de zomer aan de slag en moet haar rapport eind volgend jaar opleveren. Wie de commissie gaat leiden is nog niet bekend.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) verwachten dat de komende jaren de bevolking blijft groeien, meldden zij woensdag. Het aantal inwoners van grote gemeenten zal blijven groeien, terwijl vooral in het noorden en oosten gemeenten zullen krimpen. Hier neemt de vergrijzing sterker toe.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Remkes: kabinet moet echt andere toon aanslaan

Het kabinet moet in de stikstofdiscussie een andere toon aanslaan richting boeren én echt de dialoog met hen aangaan. Dat zei stikstofbemiddelaar Johan Remkes woensdag in Nieuwsuur. Tegelijkertijd riep hij de boeren op aan tafel te blijven zitten.

Afbeelding

Wall Street met kleine verliezen de handel uit

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Kort voor het einde van de sessie doken de graadmeters alsnog in het rood, waarmee de graadmeters het nalieten de ingezette prijsrally een vervolg te geven.

Afbeelding

Biden bezoekt Florida na verwoestende orkaan Ian

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag een bezoek gebracht aan het door orkaan Ian getroffen gebied in de staat Florida. Hij keek samen met first lady Jill vanuit een helikopter naar de verwoestingen en beloofde hulp aan de getroffenen.

Afbeelding

Sanquin: 4 op de 5 bloeddonors hebben corona gehad

77 procent van de bloeddonoren heeft inmiddels een coronabesmetting doorgemaakt. Dat meldt Sanquin op basis van de nieuwste meting onder Nederlandse bloeddonors. Onder jonge mensen tussen 18 en 25 jaar is zelfs 90 procent besmet geweest.

Afbeelding

Poolse miljoenenboete voor ING om antiwitwasaanpak

ING moet in Polen een boete van omgerekend 4,6 miljoen euro betalen. De bank zou zich in de periode tussen 2014 en 2020 niet gehouden hebben aan de regels omtrent antiwitwasbeleid. Dat bevestigde een woordvoerder van ING na berichtgeving door NRC.

Afbeelding

Leden Farmers Defence Force kritisch op stikstofadvies van Remkes

Leden van Farmers Defence Force (FDF) reageren kritisch op het stikstofadvies van Remkes. Vooral de (verplichte) uitkoopregeling zit hen totaal niet lekker. ‘Ze zijn niet goed in Den Haag.