Operationeel directeur KLM stapt over naar British Airways

Nieuws
René de Groot vertrekt als operationeel directeur bij KLM. Hij legt per 15 juli zijn functie neer zo heeft hij aan de raad van commissarissen meegedeeld. De Groot is na topman Pieter Elbers de tweede bestuurder die deze maand de deur bij KLM achter zich dichttrekt. De Groot vertrekt naar concurrent British Airways waar hij ook operationeel directeur wordt.
anp
woensdag 6 juli 2022 om 12:04
Afbeelding
beeld anp

De Groot was sinds 1990 in dienst bij KLM, waar hij ook piloot was. Hij werd in 2014 benoemd tot operationeel directeur en trad een jaar later ook toe tot de directie. In 2019 werd hij benoemd voor een nieuwe termijn. Deze liep eigenlijk af in 2023.

De Groot zegt in een afscheidsverklaring dat het na 32 jaar tijd is de vleugels uit te slaan. ‘Ik besef dat mijn vertrek valt in een woelige periode voor KLM, maar ik verlaat het bedrijf in de wetenschap dat de weg naar herstel is ingezet en de organisatie, ondanks de aanhoudende uitdagingen, in staat zal zijn deze uitdagingen het hoofd te bieden.’

Het vertrek van De Groot is kort nadat KLM-baas Elbers de maatschappij verliet. Elbers trad op 1 juli af. Hij ging na overleg niet meer op voor een derde termijn bij de maatschappij. Elbers wordt bij KLM opgevolgd door NS-topvrouw Marjan Rintel en gaat per 1 oktober leiding geven aan de Indiase luchtvaartmaatschappij IndiGo.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gouverneur: massagraf gevonden in op Russen heroverde stad Lyman

In de recent op de Russen heroverde plaats Lyman in het oosten van Oekraïne is volgens de lokale autoriteiten een massagraf gevonden. Volgens gouverneur Pavlo Kirilenko is onduidelijk hoeveel lichamen zich in het graf bevinden.

Afbeelding

Frankrijk roept Fransen op Iran zo snel mogelijk te verlaten

Frankrijk heeft alle landgenoten opgeroepen Iran zo snel mogelijk te verlaten. ‘Elke Franse bezoeker, inclusief die met een dubbele nationaliteit, loopt er het risico te worden gearresteerd, willekeurig te worden vastgezet en mogelijk onderworpen te worden aan een oneerlijk pro..

Afbeelding

Zware koersverliezen op beurzen New York na banenrapport

De koersenborden op de aandelenbeurzen in New York waren vrijdag aan het slot van de handelsdag dieprood gekleurd. Beleggers op Wall Street reageerden zeer negatief op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat beter uitviel dan verwacht.

Afbeelding

Organisatie wint Nobelprijs en verliest onroerend goed Moskou

Een van de mensenrechtenorganisaties die vrijdag de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, de Russische organisatie Memorial, is enkele uren later haar onroerend goed in Moskou kwijtgeraakt.

Afbeelding

Canada weert 10.000 Iraniërs van regime in Teheran voor altijd

Canada heeft sancties afgekondigd tegen ‘het moordende bewind’ in Iran en verbiedt 10.000 mensen van dat regime ooit nog in Canada te komen. Premier Justin Trudeau zei dat dergelijke sancties uitsluitend in de ernstigste omstandigheden worden afgekondigd, zoals bijvoorbeeld naa..

Afbeelding

Karin Hazelhoff, weduwe van Soldaat van Oranje, overleden

Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vrijdagavond bekendgemaakt. Zij stierf donderdag in haar slaap op Hawaii, waar zij al een halve eeuw woonde.