Onderzoek: recordaantal mensen benaderd voor nieuwe baan

Nieuws
Bijna 40 procent van alle werkenden in Nederland is in het afgelopen kwartaal benaderd door werkgevers of headhunters voor een nieuwe baan. Dat is een nieuw record, meldt marktonderzoeker Intelligence Group.
anp
woensdag 6 juli 2022 om 11:01
Afbeelding
beeld anp

In de afgelopen twaalf maanden is een op de vijf mensen daadwerkelijk van werkgever gewisseld. Dat zijn in totaal 1,8 miljoen mensen. Ook dat is nog nooit eerder zo vaak voorgekomen. In de sector reparatie en onderhoud is het aantal baanwisselingen het laagst. In design, grafisch en ontwerp is de doorloop het grootst.

Werkzoekenden verwachten volgens het bureau nu in drie tot vier maanden een nieuwe baan te hebben gevonden. Ook dit is een record. In 2013 was die termijn nog acht maanden, ruim twee keer zo lang.

Intelligence Group constateert ook dat door de enorme vraag op de arbeidsmarkt werknemers passiever zijn geworden en minder actief op zoek gaan naar een baan. ‘Het verlaagt de urgentie om te zoeken en om actief arbeidsmarktgedrag te vertonen’, zegt de organisatie. Aan het onderzoek deden 4000 mensen mee.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Staatsschuld VS voor het eerst hoger dan 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld van 31,1 biljoen dollar, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het land nadert daarmee het zelfopgelegde schuldplafond van 31,4 biljoen dollar.

Afbeelding

Remkes trekt conclusies na reeks gesprekken over stikstofbeleid

Bemiddelaar Johan Remkes brengt woensdagmiddag zijn bevindingen over het stikstofbeleid naar buiten. De ervaren bestuurder voerde de afgelopen maanden diverse gesprekken over het gevoelige onderwerp en de toekomst van landbouw en natuur in Nederland.

Afbeelding

Kinderboekenweek van start, dit keer met groen thema

De Kinderboekenweek wordt woensdag afgetrapt in ‘s-Graveland. Deze editie is het thema Gi-ga-groen!, wat betekent dat kinderboeken rondom de natuur en dieren centraal staan de komende tien dagen.

Afbeelding

OPEC+ gaat olieproductie waarschijnlijk fors verlagen

De grote olieproducerende landen verenigd in de alliantie OPEC+ komen woensdag bijeen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om te vergaderen over de productie.

Afbeelding

Trump wil interventie ??Hooggerechtshof in onderzoek documenten

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in de strijd over geheime documenten die de FBI in beslag nam tijdens een huiszoeking in Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida, het Hooggerechtshof verzocht tussenbeide te komen.

Afbeelding

Ruim honderd Italiaanse supporters aangehouden in Amsterdam

De politie heeft aan het einde van dinsdagmiddag in het Centraal Station van Amsterdam 103 Italiaanse supporters aangehouden. Ze waren in het bezit van gezichtsbedekkende kleding, stokken, een mes en een ruitentikker.