Amazon neemt belang in Amerikaans zusterbedrijf Thuisbezorgd.nl

Nieuws
Webwinkel- en techconcern Amazon neemt een belang in maaltijdbestelbedrijf Grubhub. Dat is het Amerikaanse onderdeel van Just Eat Takeaway, het moederbedrijf ook van Thuisbezorgd.nl. Zogeheten Prime-leden van Amazon krijgen daarbij een jaarabonnement op de maaltijdbezorger. In eerste instantie neemt Amazon een belang van 2 procent in het onderdeel. Dit kan op termijn 15 procent worden.
anp
woensdag 6 juli 2022 om 09:06
Afbeelding
beeld anp

De deal met Amazon is een welkome voor Just Eat Takeaway, dat al langer met de magere prestaties van Grubhub in zijn maag zit. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf onderzoekt de opties voor Grubhub, dat ruim een jaar geleden werd overgenomen voor een bedrag van 7,3 miljard dollar. Sinds die overname is zo’n 70 procent van de beurswaarde van Just Eat Takeaway verdampt. Verschillende aandeelhouders gaven onlangs nog aan uiterst ontevreden te zijn over de gang van zaken bij het maaltijdbestelbedrijf. Zij willen dat Just Eat Takeaway de Amerikaanse dochter weer gaat verkopen.

De deal met Amazon zal voor de financiële resultaten van Grubhub niets uitmaken, zo werd gemeld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Remkes: kabinet moet echt andere toon aanslaan

Het kabinet moet in de stikstofdiscussie een andere toon aanslaan richting boeren én echt de dialoog met hen aangaan. Dat zei stikstofbemiddelaar Johan Remkes woensdag in Nieuwsuur. Tegelijkertijd riep hij de boeren op aan tafel te blijven zitten.

Afbeelding

Wall Street met kleine verliezen de handel uit

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Kort voor het einde van de sessie doken de graadmeters alsnog in het rood, waarmee de graadmeters het nalieten de ingezette prijsrally een vervolg te geven.

Afbeelding

Biden bezoekt Florida na verwoestende orkaan Ian

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag een bezoek gebracht aan het door orkaan Ian getroffen gebied in de staat Florida. Hij keek samen met first lady Jill vanuit een helikopter naar de verwoestingen en beloofde hulp aan de getroffenen.

Afbeelding

Sanquin: 4 op de 5 bloeddonors hebben corona gehad

77 procent van de bloeddonoren heeft inmiddels een coronabesmetting doorgemaakt. Dat meldt Sanquin op basis van de nieuwste meting onder Nederlandse bloeddonors. Onder jonge mensen tussen 18 en 25 jaar is zelfs 90 procent besmet geweest.

Afbeelding

Poolse miljoenenboete voor ING om antiwitwasaanpak

ING moet in Polen een boete van omgerekend 4,6 miljoen euro betalen. De bank zou zich in de periode tussen 2014 en 2020 niet gehouden hebben aan de regels omtrent antiwitwasbeleid. Dat bevestigde een woordvoerder van ING na berichtgeving door NRC.

Afbeelding

Leden Farmers Defence Force kritisch op stikstofadvies van Remkes

Leden van Farmers Defence Force (FDF) reageren kritisch op het stikstofadvies van Remkes. Vooral de (verplichte) uitkoopregeling zit hen totaal niet lekker. ‘Ze zijn niet goed in Den Haag.