Philips verplaatst ruim 100 IT-functies naar het buitenland

Nieuws
Zorgtechnologieconcern Philips verplaatst 106 banen van zijn IT-afdeling naar het buitenland. De functies zullen worden vervuld vanuit Panama, India en Polen, zo wordt gemeld. De meeste van de functies die worden verplaatst, werden in Eindhoven uitgevoerd.
anp
woensdag 6 juli 2022 om 08:41
Afbeelding
beeld anp

De ondernemingsraad van Philips moet het voorgenomen besluit nog goedkeuren. Volgens Philips zullen de banen die in Nederland verdwijnen deels via natuurlijk verloop vervallen. Philips zal werknemers die buiten de boot vallen ook begeleiden naar nieuw werk. Dat kan zowel binnen Philips zijn als bij een andere werkgever. Wie op een interne vacature solliciteert bij het zorgtechnologiebedrijf krijgt daarbij voorrang op andere sollicitanten.

Volgens Philips worden op gezette tijden alle bedrijfsonderdelen geëvalueerd om de bedrijfsvoering te stroomlijnen. Het verplaatsten van de IT-banen naar het buitenland is daar ook onderdeel van. Philips heeft ook al ondersteunende IT-diensten voor onderhoud en ontwikkeling in de drie genoemde landen. Het bedrijf benadrukt dat de werkgelegenheid van Philips in Nederland al jaren stabiel is en zal blijven. Het bedrijf is hier goed voor 11.000 banen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

LUMC wil tumoren effectiever behandelen met nieuw CT-systeem

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat als eerste Europese ziekenhuis een spectraal angio-CT-systeem in gebruik nemen. Daarmee kunnen ingrepen voor bijvoorbeeld lever- en nierkanker nauwkeuriger en ook efficiënter worden uitgevoerd, zegt het ziekenhuis.

Afbeelding

Hongkongse beurs schiet omhoog na terugkeer beleggers

De aandelenbeurs in Hongkong is woensdag omhoog geschoten. Beleggers keerden terug na een feestdag en trokken zich op aan de winsten op de beurzen in New York. Rentes op staatsobligaties daalden, dus waren aandelen weer erg in trek.

Afbeelding

Hongarije: prijsplafond Russische olie geldt niet voor ons

Afspraken over een Europees prijsplafond voor Russische olie gelden niet voor olie die Hongarije per pijpleiding importeert. Dat zegt de Hongaarse minister voor Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

Afbeelding

Staatsschuld VS voor het eerst hoger dan 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld van 31,1 biljoen dollar, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het land nadert daarmee het zelfopgelegde schuldplafond van 31,4 biljoen dollar.

Afbeelding

Remkes trekt conclusies na reeks gesprekken over stikstofbeleid

Bemiddelaar Johan Remkes brengt woensdagmiddag zijn bevindingen over het stikstofbeleid naar buiten. De ervaren bestuurder voerde de afgelopen maanden diverse gesprekken over het gevoelige onderwerp en de toekomst van landbouw en natuur in Nederland.

Afbeelding

Kinderboekenweek van start, dit keer met groen thema

De Kinderboekenweek wordt woensdag afgetrapt in ‘s-Graveland. Deze editie is het thema Gi-ga-groen!, wat betekent dat kinderboeken rondom de natuur en dieren centraal staan de komende tien dagen.