Steeds meer elektrische voertuigen als scooters en speedpedelecs

Nieuws
De weg raakt steeds voller met speedpedelecs, elektrische scooters of andere bromfietsvoertuigen die met de stekker moeten worden opgeladen. In drie jaar tijd zijn er 2,5 keer meer elektrische voertuigen met een bromfietskenteken bijgekomen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
anp
woensdag 6 juli 2022 om 02:18
Afbeelding
beeld anp

Begin 2022 reden er 103.000 elektrische voertuigen met een bromfietskenteken rond, 36 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee is de stijging veel groter dan de toename van 7 procent van alle voertuigen met zo’n kenteken, inclusief de niet-elektrische.

Ruim de helft van de elektrische bromvoertuigen betreft een scooter of brommer die niet harder rijdt dan 25 kilometer per uur. Ook snelle elektrische fietsen komen veel voor. Deze zogenoemde speedpedelecs zijn goed voor een kwart van de elektrische voertuigen met een bromfietskenteken.

Elektrische scooters, speedpedelecs en dergelijke zijn vooral populair onder vijftigers en zestigers. Het aantal eigenaren van zulke voertuigen van boven de vijftig is in drie jaar bijna verdubbeld. Bij tieners, twintigers en dertigers is een nog snellere stijging te zien, al gaat het hier om kleinere aantallen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Frankrijk roept Fransen op Iran zo snel mogelijk te verlaten

Frankrijk heeft alle landgenoten opgeroepen Iran zo snel mogelijk te verlaten. ‘Elke Franse bezoeker, inclusief die met een dubbele nationaliteit, loopt er het risico te worden gearresteerd, willekeurig te worden vastgezet en mogelijk onderworpen te worden aan een oneerlijk pro..

Afbeelding

Zware koersverliezen op beurzen New York na banenrapport

De koersenborden op de aandelenbeurzen in New York waren vrijdag aan het slot van de handelsdag dieprood gekleurd. Beleggers op Wall Street reageerden zeer negatief op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat beter uitviel dan verwacht.

Afbeelding

Organisatie wint Nobelprijs en verliest onroerend goed Moskou

Een van de mensenrechtenorganisaties die vrijdag de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, de Russische organisatie Memorial, is enkele uren later haar onroerend goed in Moskou kwijtgeraakt.

Afbeelding

Canada weert 10.000 Iraniërs van regime in Teheran voor altijd

Canada heeft sancties afgekondigd tegen ‘het moordende bewind’ in Iran en verbiedt 10.000 mensen van dat regime ooit nog in Canada te komen. Premier Justin Trudeau zei dat dergelijke sancties uitsluitend in de ernstigste omstandigheden worden afgekondigd, zoals bijvoorbeeld naa..

Afbeelding

Karin Hazelhoff, weduwe van Soldaat van Oranje, overleden

Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vrijdagavond bekendgemaakt. Zij stierf donderdag in haar slaap op Hawaii, waar zij al een halve eeuw woonde.

Afbeelding

President Bundesbank: ECB moet rente sterk blijven verhogen

De Europese Centrale Bank (ECB) moet doorgaan met het sterk verhogen van de rente om zo de torenhoge inflatie tegen te gaan. Dat zei president Joachim Nagel van de Duitse centrale bank, de Bundesbank, tegen de krant Süddeutsche Zeitung.