Schutter Onafhankelijkheidsdag was eerder in contact met politie

Nieuws
De schutter die op de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag in een voorstad van Chicago een optocht en toeschouwers beschoot, was in 2019 al twee keer in contact geweest met de politie. In een van die gevallen zou Robert Crimo, zoals de vermeende schutter heet, hebben gedreigd ‘iedereen te vermoorden’, aldus de politie. Ook ontving de politie dat jaar een melding dat hij een zelfmoordpoging had ondernomen.
anp
woensdag 6 juli 2022 om 02:17
Afbeelding
beeld anp

Bij het incident waarbij Crimo gedreigd had ‘iedereen te vermoorden’, had een familielid de hulp ingeroepen van de politie van Highland Park, de voorstad van Chicago waar onlangs de fataal verlopen 4 juliparade was. De politie haalde toen 16 messen, een dolk en een zwaard uit de woning van Crimo. Destijds was er volgens de politie geen reden om hem te arresteren en er waren geen slachtoffers.

Bij de schietpartij tijdens de 4 juliparade in Highland Park vielen zeven doden en tientallen gewonden. Crimo werd uren later na een korte achtervolging aangehouden. Hij had vrouwenkleren gedragen om makkelijker te kunnen ontsnappen.

Crimo vuurde meer dan zeventig kogels af op de menigte vanaf een dak. Hij verwierf zijn wapens op een legale manier, aldus de politie verder.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Staatsschuld VS voor het eerst hoger dan 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld van 31,1 biljoen dollar, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het land nadert daarmee het zelfopgelegde schuldplafond van 31,4 biljoen dollar.

Afbeelding

Remkes trekt conclusies na reeks gesprekken over stikstofbeleid

Bemiddelaar Johan Remkes brengt woensdagmiddag zijn bevindingen over het stikstofbeleid naar buiten. De ervaren bestuurder voerde de afgelopen maanden diverse gesprekken over het gevoelige onderwerp en de toekomst van landbouw en natuur in Nederland.

Afbeelding

Kinderboekenweek van start, dit keer met groen thema

De Kinderboekenweek wordt woensdag afgetrapt in ‘s-Graveland. Deze editie is het thema Gi-ga-groen!, wat betekent dat kinderboeken rondom de natuur en dieren centraal staan de komende tien dagen.

Afbeelding

OPEC+ gaat olieproductie waarschijnlijk fors verlagen

De grote olieproducerende landen verenigd in de alliantie OPEC+ komen woensdag bijeen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om te vergaderen over de productie.

Afbeelding

Trump wil interventie ??Hooggerechtshof in onderzoek documenten

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in de strijd over geheime documenten die de FBI in beslag nam tijdens een huiszoeking in Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida, het Hooggerechtshof verzocht tussenbeide te komen.

Afbeelding

Ruim honderd Italiaanse supporters aangehouden in Amsterdam

De politie heeft aan het einde van dinsdagmiddag in het Centraal Station van Amsterdam 103 Italiaanse supporters aangehouden. Ze waren in het bezit van gezichtsbedekkende kleding, stokken, een mes en een ruitentikker.