Supers: achterstanden na boerenblokkades niet zomaar weggewerkt

Nieuws
Supermarkten krijgen de achterstanden veroorzaakt door de boerenblokkades van distributiecentra niet zomaar weggewerkt, waarschuwt supermarktkoepel CBL.
anp
dinsdag 5 juli 2022 om 19:44
Afbeelding
beeld anp

"Supermarkten doen er alles aan om de achterstanden in te halen, maar omdat ook de aanvoer naar de distributiecentra stil heeft gelegen, is dat alleen niet 1, 2, 3 opgelost. ", aldus een woordvoerster. Zij zegt dat met name bij versproducten de bevoorrading wat lastiger is.

Albert Heijn liet eerder al weten dat de bevoorrading van alle winkels dinsdagochtend weer werd opgestart. Daarbij verschilde het sterk per winkel of er lege schappen zijn. Sommige winkels zijn namelijk wel volledig bevoorraad. Bij andere verschilt het per regio en het moment van de dag of klanten nog misgrijpen, omdat de problemen bij steeds minder winkels zullen spelen.

CBL stelt verder blij te zijn dat burgemeesters gehoor hebben gegeven aan de oproep om de blokkades te stoppen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gouverneur: massagraf gevonden in op Russen heroverde stad Lyman

In de recent op de Russen heroverde plaats Lyman in het oosten van Oekraïne is volgens de lokale autoriteiten een massagraf gevonden. Volgens gouverneur Pavlo Kirilenko is onduidelijk hoeveel lichamen zich in het graf bevinden.

Afbeelding

Frankrijk roept Fransen op Iran zo snel mogelijk te verlaten

Frankrijk heeft alle landgenoten opgeroepen Iran zo snel mogelijk te verlaten. ‘Elke Franse bezoeker, inclusief die met een dubbele nationaliteit, loopt er het risico te worden gearresteerd, willekeurig te worden vastgezet en mogelijk onderworpen te worden aan een oneerlijk pro..

Afbeelding

Zware koersverliezen op beurzen New York na banenrapport

De koersenborden op de aandelenbeurzen in New York waren vrijdag aan het slot van de handelsdag dieprood gekleurd. Beleggers op Wall Street reageerden zeer negatief op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat beter uitviel dan verwacht.

Afbeelding

Organisatie wint Nobelprijs en verliest onroerend goed Moskou

Een van de mensenrechtenorganisaties die vrijdag de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, de Russische organisatie Memorial, is enkele uren later haar onroerend goed in Moskou kwijtgeraakt.

Afbeelding

Canada weert 10.000 Iraniërs van regime in Teheran voor altijd

Canada heeft sancties afgekondigd tegen ‘het moordende bewind’ in Iran en verbiedt 10.000 mensen van dat regime ooit nog in Canada te komen. Premier Justin Trudeau zei dat dergelijke sancties uitsluitend in de ernstigste omstandigheden worden afgekondigd, zoals bijvoorbeeld naa..

Afbeelding

Karin Hazelhoff, weduwe van Soldaat van Oranje, overleden

Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vrijdagavond bekendgemaakt. Zij stierf donderdag in haar slaap op Hawaii, waar zij al een halve eeuw woonde.