Banken voeren campagne om ondernemers te helpen verduurzamen

Nieuws
Nederlandse banken komen met een campagne om ondernemers te motiveren hun bedrijf te verduurzamen. Dat groener worden kunnen ze met hun bank samen doen, is de boodschap van de campagne die woensdag van start gaat.
anp
dinsdag 5 juli 2022 om 18:39
Afbeelding
beeld anp

Door middel van onlinevideo’s, radiocommercials en social media gaan de banken ondernemers wijzen op alle mogelijkheden. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) gaat het niet zomaar om reclame, maar denken de banken op deze manier een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het behalen van de doelen uit het Klimaatakkoord. Daarvoor zou het belangrijk zijn dat klanten van de banken verduurzamen.

In een verklaring verwijst de NVB naar becijferingen door accountantsorganisatie KPMG dat kleine en middelgrote bedrijven tot 2050 in totaal tussen de 8,5 miljard en 20 miljard euro moeten investeren om te voldoen aan de afspraken uit het Klimaatakkoord. Ook is het belangrijk dat kantoorpanden met ingang van volgend jaar beschikken voer het juiste energielabel, iets wat volgens een schatting van een paar maanden terug bij veel kantoren nog niet geval zou zijn.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gouverneur: massagraf gevonden in op Russen heroverde stad Lyman

In de recent op de Russen heroverde plaats Lyman in het oosten van Oekraïne is volgens de lokale autoriteiten een massagraf gevonden. Volgens gouverneur Pavlo Kirilenko is onduidelijk hoeveel lichamen zich in het graf bevinden.

Afbeelding

Frankrijk roept Fransen op Iran zo snel mogelijk te verlaten

Frankrijk heeft alle landgenoten opgeroepen Iran zo snel mogelijk te verlaten. ‘Elke Franse bezoeker, inclusief die met een dubbele nationaliteit, loopt er het risico te worden gearresteerd, willekeurig te worden vastgezet en mogelijk onderworpen te worden aan een oneerlijk pro..

Afbeelding

Zware koersverliezen op beurzen New York na banenrapport

De koersenborden op de aandelenbeurzen in New York waren vrijdag aan het slot van de handelsdag dieprood gekleurd. Beleggers op Wall Street reageerden zeer negatief op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat beter uitviel dan verwacht.

Afbeelding

Organisatie wint Nobelprijs en verliest onroerend goed Moskou

Een van de mensenrechtenorganisaties die vrijdag de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, de Russische organisatie Memorial, is enkele uren later haar onroerend goed in Moskou kwijtgeraakt.

Afbeelding

Canada weert 10.000 Iraniërs van regime in Teheran voor altijd

Canada heeft sancties afgekondigd tegen ‘het moordende bewind’ in Iran en verbiedt 10.000 mensen van dat regime ooit nog in Canada te komen. Premier Justin Trudeau zei dat dergelijke sancties uitsluitend in de ernstigste omstandigheden worden afgekondigd, zoals bijvoorbeeld naa..

Afbeelding

Karin Hazelhoff, weduwe van Soldaat van Oranje, overleden

Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vrijdagavond bekendgemaakt. Zij stierf donderdag in haar slaap op Hawaii, waar zij al een halve eeuw woonde.