Landbouwministers: zorgen over blokkades bij distributiecentra

Nieuws
Landbouwminister Henk Staghouwer en stikstofminister Christianne van der Wal maken zich zorgen over de gevolgen van de blokkades bij distributiecentra van supermarkten. Boerendemonstranten blokkeren deze centra al enkele dagen met trekkers. Vanuit daar worden levensmiddelen naar supermarkten vervoerd. ‘Ik heb ook de blokkades gezien en ik maak me daar echt wel zorgen over’, zegt Staghouwer.
anp
dinsdag 5 juli 2022 om 16:01
Afbeelding
beeld anp

Volgens Van der Wal komt de voedselvoorziening niet in gevaar. ‘Waar ik wél zorgen over heb, is bijvoorbeeld ziekenhuizen en verzorgingstehuizen’, aldus Van der Wal. ‘Die zijn natuurlijk ook afhankelijk van bevoorrading.’

Gevolg van de blokkades zijn lege schappen in de supermarkt, ziet Staghouwer. ‘Dat moeten we echt niet willen’, vindt de bewindsman. Een aantal boerendemonstranten zegt dat de voedselvoorziening in het geding komt door de stikstofplannen. ‘Daar ben ik het niet mee eens’, aldus Staghouwer. Hij benadrukt dat het Nederlandse voedselsysteem deel uitmaakt van een Europees en wereldwijd systeem.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aandacht voor Arcadis en Ajax bij opening beurs

Ingenieurs- en adviesbedrijf Arcadis is woensdag een blikvanger op de beurs in Amsterdam. Het bedrijf stort zich na een overname van een Iers consultancybedrijf nadrukkelijker op de chipsector en de medische markt, zo werd voor het openen van de beurs bekend.

Afbeelding

Anderhalf miljoen mensen zien Ajax verliezen

Het verlies van Ajax tegen Napoli met 1-6 werd dinsdagavond op televisie gezien door ruim 1,5 miljoen mensen. De wedstrijd staat daarmee niet op de eerste plek in de kijkcijferlijst van de Stichting Kijkonderzoek (SKO), maar op plek 2.

Afbeelding

Rover: NS kiest te makkelijk voor schrappen treinen

Reizigersorganisatie Rover vindt dat de NS te makkelijk kiest voor het schrappen van treinen om de problemen door het personeelstekort op te lossen. Samen met andere consumentenorganisaties schrijft Rover dat de treinmaatschappij veel meer kan doen.

Afbeelding

Oekraïne wil Belarus niet als voorzitter diamantwaakhond

Oekraïne wil voorkomen dat Belarus de voorzitter wordt van de internationale diamantwaakhond, het Kimberley-Proces (KP). De Oekraïners denken dat Rusland de hand heeft in het voorstel van het Oost-Europese land om de organisatie te gaan leiden.

Afbeelding

Musk wil Twitter deel maken van nieuwe ‘alles-app’

Elon Musk wil berichtendienst Twitter onderdeel maken van een zogeheten ‘alles-app’. Dat heeft de Tesla-topman in een tweet gezegd nadat bekend was geworden dat hij de overname van Twitter toch weer door wil zetten.

Afbeelding

LUMC wil tumoren effectiever behandelen met nieuw CT-systeem

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat als eerste Europese ziekenhuis een spectraal angio-CT-systeem in gebruik nemen. Daarmee kunnen ingrepen voor bijvoorbeeld lever- en nierkanker nauwkeuriger en ook efficiënter worden uitgevoerd, zegt het ziekenhuis.