Autofabrikant Tesla daalt op lager Wall Street

Nieuws
Tesla verloor dinsdag ruim 2 procent op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto’s liet afgelopen weekeinde weten in het tweede kwartaal minder auto’s te hebben geleverd dan in het eerste kwartaal. Het bedrijf kampte vooral met de gevolgen van de corona-uitbraak in China en de maatregelen die het Aziatische land nam om verspreiding van het virus in te dammen. Dat zorgde voor minder productie in de Chinese fabriek van Tesla.
anp
dinsdag 5 juli 2022 om 15:46
Afbeelding
beeld anp

De stemming op Wall Street, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, was eveneens negatief. De verkorte Amerikaanse handelsweek zal vooral in het teken staan van de vergaderingsnotulen van de Federal Reserve, die op woensdag naar buiten komen.

De Fed schroefde de rente bij zijn laatste rentevergadering in juni op met 0,75 procentpunt. Ook in juli zal de rente naar verwachting opnieuw worden verhoogd om de hoge inflatie te bestrijden. Beleggers hopen in de aantekeningen signalen te vinden of de rente deze maand opnieuw met 0,75 procentpunt zal worden verhoogd of dat de Fed een kleinere rentestap voldoende acht.

Occidental Petroleum

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 1,7 procent lager op 30.574 punten. De brede S&P 500 daalde 1,8 procent tot 3757 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 1,7 procent tot 10.935 punten. Maandag was Wall Street gesloten vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag.

Occidental Petroleum daalde 3,6 procent. Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van beursmiljardair Warren Buffett, heeft het belang in de olieproducent verder uitgebreid tot ruim 17 procent.

ExxonMobil

ExxonMobil werd 3,5 procent lager gezet. Het olieconcern liet vrijdag weten dat de winst in het afgelopen kwartaal mogelijk is opgelopen tot 18 miljard dollar als gevolg van de hogere energieprijzen. Schoenenverkoper Crocs steeg 4,7 procent dankzij een koopadvies van analisten van Loop Capital. Computermaker HP kampte met een adviesverlaging door Evercore en werd 4,1 procent lager gezet.

De euro zakte tot het laagste niveau in twintig jaar ten opzichte van de Amerikaanse dollar door de vrees voor een recessie in de eurozone. De eenheidsmunt was 1,0258 dollar waard, tegenover 1,0428 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 5,3 procent minder op 102,55 dollar. Brentolie werd 6,1 procent goedkoper op 106,56 dollar per vat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Remkes: kabinet moet echt andere toon aanslaan

Het kabinet moet in de stikstofdiscussie een andere toon aanslaan richting boeren én echt de dialoog met hen aangaan. Dat zei stikstofbemiddelaar Johan Remkes woensdag in Nieuwsuur. Tegelijkertijd riep hij de boeren op aan tafel te blijven zitten.

Afbeelding

Wall Street met kleine verliezen de handel uit

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Kort voor het einde van de sessie doken de graadmeters alsnog in het rood, waarmee de graadmeters het nalieten de ingezette prijsrally een vervolg te geven.

Afbeelding

Biden bezoekt Florida na verwoestende orkaan Ian

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag een bezoek gebracht aan het door orkaan Ian getroffen gebied in de staat Florida. Hij keek samen met first lady Jill vanuit een helikopter naar de verwoestingen en beloofde hulp aan de getroffenen.

Afbeelding

Sanquin: 4 op de 5 bloeddonors hebben corona gehad

77 procent van de bloeddonoren heeft inmiddels een coronabesmetting doorgemaakt. Dat meldt Sanquin op basis van de nieuwste meting onder Nederlandse bloeddonors. Onder jonge mensen tussen 18 en 25 jaar is zelfs 90 procent besmet geweest.

Afbeelding

Poolse miljoenenboete voor ING om antiwitwasaanpak

ING moet in Polen een boete van omgerekend 4,6 miljoen euro betalen. De bank zou zich in de periode tussen 2014 en 2020 niet gehouden hebben aan de regels omtrent antiwitwasbeleid. Dat bevestigde een woordvoerder van ING na berichtgeving door NRC.

Afbeelding

Leden Farmers Defence Force kritisch op stikstofadvies van Remkes

Leden van Farmers Defence Force (FDF) reageren kritisch op het stikstofadvies van Remkes. Vooral de (verplichte) uitkoopregeling zit hen totaal niet lekker. ‘Ze zijn niet goed in Den Haag.