PMT besluit als laatste van grote fondsen pensioenen te verhogen

Nieuws
Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) heeft als laatste van de grootste pensioenfondsen in Nederland besloten om de pensioenen te verhogen. Aangesloten gepensioneerden krijgen er later dit jaar daardoor voor het eerst sinds 2008 weer wat pensioen bij.
anp
dinsdag 5 juli 2022 om 15:33
Afbeelding
beeld anp

Door het oplopen van de rente is het fonds er een stuk beter voor komen te staan. De stap is daarbij mogelijk omdat de overheid de regels voor zogeheten indexatie wat heeft versoepeld vooruitlopend op het nieuwe pensioenstelsel. Daardoor kunnen fondsen sinds 1 juli makkelijker de pensioenen opkrikken.

Het fonds telt ruim 220.000 gepensioneerden. Vanaf oktober krijgen zij 1,29 procent pensioenverhoging. Bij een pensioen van 700 euro per maand betekent dit dat ze er structureel 9,03 euro per maand bijkrijgen. En voor mensen die nog niet met pensioen zijn maar wel pensioen bij PMT hebben opgebouwd worden de aanspraken met hetzelfde percentage opgevoerd.

Hoge inflatie

"We beseffen dat deze eerste verhoging van de pensioenen het verlies aan koopkracht bij de huidige inflatie niet compenseert", zegt PMT-werknemersvoorzitter Jos Brocken. "We hopen dat we na deze eerste verhoging in jaren ook op het reguliere moment van 1 januari de pensioenen kunnen verhogen, want de hoge inflatie slaat grote gaten in het huishoudboekje van onze gepensioneerden."

In totaal zijn er meer dan 1,3 miljoen deelnemers aangesloten bij PMT. Daarmee gaat het om een van de grootste pensioenfondsen van Nederland. Eind vorige maand kondigde PME, het fonds voor de metalektro, al aan voor het eerst sinds 2008 de pensioenen te verhogen. In diezelfde week kwamen ook ambtenarenfonds ABP en zorgfonds PFZW met het bericht dat de pensioenen bij hun voor het eerst in jaren omhoog zouden gaan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederlandse klimaatgezant ziet weinig in uitgeklede klimaattop

Ondanks de wisselende reacties op de uitkomst van de jongste klimaattop in Egypte denkt de klimaatgezant van de Nederlandse overheid, Jaime de Bourbon de Parme, niet dat een kleinere top tot een beter resultaat had geleid. ‘Ik denk dat dat moeilijk wordt.

Afbeelding

Airbus en Renault gaan samenwerken op gebied van elektrificatie

Vliegtuigproducent Airbus en autoconcern Renault gaan samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling naar elektrificatie. De bedrijven hopen door de krachtenbundeling sneller tot praktische oplossingen te komen, maakten de bedrijven in een verklaring bekend.

Afbeelding

Aandacht voor inflatie eurozone en toespraak Powell op Damrak

Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat de aandacht woensdag vooral uit naar de nieuwste inflatiecijfers van de eurozone. Naar verwachting is de inflatie in het eurogebied in november iets afgezwakt door de wat lagere kosten voor energie.

Afbeelding

Brussel komt met regels om verpakkingsafval fors te verminderen

De Europese Unie komt met voorstellen om de berg afval van verpakkingsmaterialen te verminderen. Het gaat om het terugbrengen van de afvalberg die ontstaat door onder meer gebruikte koffiepads, boodschappentassen en wegwerpwaterflessen.

Afbeelding

Ruim 3,8 miljoen mensen zien Oranje winnen van Qatar

Het derde en laatste groepsduel van het Nederlands elftal op het WK voetbal is dinsdagmiddag door ruim 3,8 miljoen mensen bekeken. Dat is een stuk minder dan de eerste twee wedstrijden die rond de 4,3 miljoen kijkers trokken, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Afbeelding

FT: Alibaba-oprichter Jack Ma woont al maanden in Tokio

Jack Ma, de oprichter van de Chinese webwinkel Alibaba, woont al maanden in Tokio. De Chinese miljardair was grotendeels van de radar verdwenen nadat hij gebrouilleerd was geraakt met de Chinese regering.