Supermarkten: al tientallen miljoenen schade door boerenblokkades

Nieuws
Supermarkten hebben na anderhalve dag van boerenblokkades bij distributiecentra al tientallen miljoenen euro's schade geleden. Dat komt door misgelopen omzet doordat producten niet geleverd worden en omdat deze producten tegelijkertijd bederven in de distributiecentra, meldt een woordvoerster van supermarktkoepel CBL.
anp
dinsdag 5 juli 2022 om 14:23
Afbeelding
beeld anp

Eerder sprak het CBL van minimaal enkele miljoenen euro's schade door de boerenblokkades, die maandagochtend in het hele land begonnen. Alleen al supermarktketen Coop verwacht een schade in de miljoenen euro's.

Dinsdag zijn verschillende blokkades van distributiecentra beëindigd, maar volgens informatie van het CBL blokkeren boeren nog altijd zeker tien centra door het land. Dinsdagochtend waren in ieder geval acties bij distributiecentra van Coop, Aldi en Sligro in Deventer, Aldi in Drachten, PLUS in Haaksbergen, Lidl in Almere en Heerenveen, Jumbo in Nieuwegein, Woerden en Raalte en Boni in Nijkerk. Daarvan zijn er nu inmiddels meerdere acties beëindigd.

Hoe leeg de schappen in de supermarkten zijn, kon de supermarktkoepel niet zeggen. "Dat is erg winkel-specifiek." Lidl zei dat in zeker tweehonderd van zijn ruim vierhonderd Nederlandse supermarkten veel versproducten minimaal of niet beschikbaar zijn door het uitblijven van leveringen.

CBL bekijkt de optie om de schade te verhalen. Afzonderlijke supermarkten wilden daar niets over zeggen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Frankrijk roept Fransen op Iran zo snel mogelijk te verlaten

Frankrijk heeft alle landgenoten opgeroepen Iran zo snel mogelijk te verlaten. ‘Elke Franse bezoeker, inclusief die met een dubbele nationaliteit, loopt er het risico te worden gearresteerd, willekeurig te worden vastgezet en mogelijk onderworpen te worden aan een oneerlijk pro..

Afbeelding

Zware koersverliezen op beurzen New York na banenrapport

De koersenborden op de aandelenbeurzen in New York waren vrijdag aan het slot van de handelsdag dieprood gekleurd. Beleggers op Wall Street reageerden zeer negatief op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat beter uitviel dan verwacht.

Afbeelding

Organisatie wint Nobelprijs en verliest onroerend goed Moskou

Een van de mensenrechtenorganisaties die vrijdag de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, de Russische organisatie Memorial, is enkele uren later haar onroerend goed in Moskou kwijtgeraakt.

Afbeelding

Canada weert 10.000 Iraniërs van regime in Teheran voor altijd

Canada heeft sancties afgekondigd tegen ‘het moordende bewind’ in Iran en verbiedt 10.000 mensen van dat regime ooit nog in Canada te komen. Premier Justin Trudeau zei dat dergelijke sancties uitsluitend in de ernstigste omstandigheden worden afgekondigd, zoals bijvoorbeeld naa..

Afbeelding

Karin Hazelhoff, weduwe van Soldaat van Oranje, overleden

Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vrijdagavond bekendgemaakt. Zij stierf donderdag in haar slaap op Hawaii, waar zij al een halve eeuw woonde.

Afbeelding

President Bundesbank: ECB moet rente sterk blijven verhogen

De Europese Centrale Bank (ECB) moet doorgaan met het sterk verhogen van de rente om zo de torenhoge inflatie tegen te gaan. Dat zei president Joachim Nagel van de Duitse centrale bank, de Bundesbank, tegen de krant Süddeutsche Zeitung.