Yesilgöz: boerenblokkades niet oké, maar handhaving aan gemeente

Nieuws
De blokkades van distributiecentra door boeren zijn volgens justitieminister Dilan Yeşilgöz "niet oké". Maar handhaving is altijd een lokale afweging, benadrukt de minister.
anp
dinsdag 5 juli 2022 om 13:57
Afbeelding
beeld anp

Yeşilgöz ziet dat burgemeesters steeds meer handhaven "in de zin van, nu moet het klaar zijn". De minister heeft er begrip voor dat ze de situatie eerder even aankeken. "Maar ga niet andere ondernemers dwarszitten, ga niet andere mensen in de problemen brengen. Dat heeft niet meer zoveel met demonstreren te maken."

Volgens de minister is de voedselveiligheid bovendien nog niet in gevaar. "Het is goed om daar ook niet heel erg alarmerend over te zijn, dat is niet wat er aan de hand is."

Door heel het land voeren boeren maandag en dinsdag protestacties tegen de stikstofplannen van het kabinet. Zo werden meerdere distributiecentra geblokkeerd door boeren op tractors. Ook werden maandag verschillende snelwegen geblokkeerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oekraïne wil Belarus niet als voorzitter diamantwaakhond

Oekraïne wil voorkomen dat Belarus de voorzitter wordt van de internationale diamantwaakhond, het Kimberley-Proces (KP). De Oekraïners denken dat Rusland de hand heeft in het voorstel van het Oost-Europese land om de organisatie te gaan leiden.

Afbeelding

Musk wil Twitter deel maken van nieuwe ‘alles-app’

Elon Musk wil berichtendienst Twitter onderdeel maken van een zogeheten ‘alles-app’. Dat heeft de Tesla-topman in een tweet gezegd nadat bekend was geworden dat hij de overname van Twitter toch weer door wil zetten.

Afbeelding

LUMC wil tumoren effectiever behandelen met nieuw CT-systeem

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat als eerste Europese ziekenhuis een spectraal angio-CT-systeem in gebruik nemen. Daarmee kunnen ingrepen voor bijvoorbeeld lever- en nierkanker nauwkeuriger en ook efficiënter worden uitgevoerd, zegt het ziekenhuis.

Afbeelding

Hongkongse beurs schiet omhoog na terugkeer beleggers

De aandelenbeurs in Hongkong is woensdag omhoog geschoten. Beleggers keerden terug na een feestdag en trokken zich op aan de winsten op de beurzen in New York. Rentes op staatsobligaties daalden, dus waren aandelen weer erg in trek.

Afbeelding

Hongarije: prijsplafond Russische olie geldt niet voor ons

Afspraken over een Europees prijsplafond voor Russische olie gelden niet voor olie die Hongarije per pijpleiding importeert. Dat zegt de Hongaarse minister voor Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

Afbeelding

Staatsschuld VS voor het eerst hoger dan 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld van 31,1 biljoen dollar, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het land nadert daarmee het zelfopgelegde schuldplafond van 31,4 biljoen dollar.