Grote veevoederbedrijven steunen boerenblokkades niet

Nieuws
Grote veevoederbedrijven steunen de boerenblokkades van distributiecentra van supermarkten niet. Landbouwcoöperatie Agrifirm laat weten alleen ‘publieksvriendelijke acties’ te ondersteunen en veevoerbedrijf ForFarmers roept op tot ‘waardige acties’. Sinds maandag worden locaties geblokkeerd door boeren die protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.
anp
dinsdag 5 juli 2022 om 13:47
Afbeelding
beeld anp

ForFarmers betreurt de toenemende polarisatie. ‘We hopen dat er constructieve gesprekken kunnen gaan plaatsvinden tussen de verschillende belanghebbenden op basis van respect’, zegt een woordvoerster. Veevoerbedrijf De Heus was niet bereikbaar voor commentaar.

‘Vanuit Agrifirm ondersteunen we alleen publieksvriendelijke acties’, zegt een woordvoerster van het bedrijf. ‘Zoals de actiedag op 22 juni in Stroe, aan die actie hebben we een financiële bijdrage geleverd en daar waren we aanwezig met een bulkwagen.’ Ze benadrukt dat Agrifirm geen belangenbehartiger is van de sector. ‘Dat laten we over aan de vertegenwoordigers van de primaire sector. Zoals LTO.’

Branchevereniging LTO riep boeren die distributiecentra blokkeren maandagavond op daarmee te stoppen voordat de voedselvoorziening in gevaar komt. ‘Mogelijk is dat acties rond distributiecentra de voedselvoorziening raken en ook ouderen en kwetsbaren raken die geen boodschappen ontvangen’, zei voorzitter Sjaak van der Tak. ‘Zet deze actie niet te lang door.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hongkongse beurs schiet omhoog na terugkeer beleggers

De aandelenbeurs in Hongkong is woensdag omhoog geschoten. Beleggers keerden terug na een feestdag en trokken zich op aan de winsten op de beurzen in New York. Rentes op staatsobligaties daalden, dus waren aandelen weer erg in trek.

Afbeelding

Hongarije: prijsplafond Russische olie geldt niet voor ons

Afspraken over een Europees prijsplafond voor Russische olie gelden niet voor olie die Hongarije per pijpleiding importeert. Dat zegt de Hongaarse minister voor Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

Afbeelding

Staatsschuld VS voor het eerst hoger dan 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld van 31,1 biljoen dollar, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het land nadert daarmee het zelfopgelegde schuldplafond van 31,4 biljoen dollar.

Afbeelding

Remkes trekt conclusies na reeks gesprekken over stikstofbeleid

Bemiddelaar Johan Remkes brengt woensdagmiddag zijn bevindingen over het stikstofbeleid naar buiten. De ervaren bestuurder voerde de afgelopen maanden diverse gesprekken over het gevoelige onderwerp en de toekomst van landbouw en natuur in Nederland.

Afbeelding

Kinderboekenweek van start, dit keer met groen thema

De Kinderboekenweek wordt woensdag afgetrapt in ‘s-Graveland. Deze editie is het thema Gi-ga-groen!, wat betekent dat kinderboeken rondom de natuur en dieren centraal staan de komende tien dagen.

Afbeelding

OPEC+ gaat olieproductie waarschijnlijk fors verlagen

De grote olieproducerende landen verenigd in de alliantie OPEC+ komen woensdag bijeen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om te vergaderen over de productie.