Grote veevoederbedrijven steunen boerenblokkades niet

Nieuws
Grote veevoederbedrijven steunen de boerenblokkades van distributiecentra van supermarkten niet. Landbouwcoöperatie Agrifirm laat weten alleen ‘publieksvriendelijke acties’ te ondersteunen en veevoerbedrijf ForFarmers roept op tot ‘waardige acties’. Sinds maandag worden locaties geblokkeerd door boeren die protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.
anp
dinsdag 5 juli 2022 om 13:47
Afbeelding
beeld anp

ForFarmers betreurt de toenemende polarisatie. ‘We hopen dat er constructieve gesprekken kunnen gaan plaatsvinden tussen de verschillende belanghebbenden op basis van respect’, zegt een woordvoerster. Veevoerbedrijf De Heus was niet bereikbaar voor commentaar.

‘Vanuit Agrifirm ondersteunen we alleen publieksvriendelijke acties’, zegt een woordvoerster van het bedrijf. ‘Zoals de actiedag op 22 juni in Stroe, aan die actie hebben we een financiële bijdrage geleverd en daar waren we aanwezig met een bulkwagen.’ Ze benadrukt dat Agrifirm geen belangenbehartiger is van de sector. ‘Dat laten we over aan de vertegenwoordigers van de primaire sector. Zoals LTO.’

Branchevereniging LTO riep boeren die distributiecentra blokkeren maandagavond op daarmee te stoppen voordat de voedselvoorziening in gevaar komt. ‘Mogelijk is dat acties rond distributiecentra de voedselvoorziening raken en ook ouderen en kwetsbaren raken die geen boodschappen ontvangen’, zei voorzitter Sjaak van der Tak. ‘Zet deze actie niet te lang door.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS: Cuba, Nicaragua en Wagner op zwarte lijst godsdienstvrijheid

De regering van VS-president Joe Biden heeft Cuba, Nicaragua en de Russische Wagner-groep aan een zwarte lijst van internationale godsdienstvrijheid toegevoegd. Dat maakt de weg vrij voor (bijkomende) sancties tegen de twee Latijns-Amerikaanse landen en het huurlingenbedrijf.

Afbeelding

Finse premier: Europa kan niet zonder de VS

Sanna Marin, de premier van Finland, zegt dat Europa ‘niet sterk genoeg’ is om de Russische invasie van Oekraïne alleen te trotseren, en daarom de hulp van de VS nodig heeft.

Afbeelding

Macron wijst Musk op noodzaak regels bij Twitter

De Franse president Emmanuel Macron heeft met de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, een ‘helder en eerlijk’ gesprek gehad over de regels rond content op het socialemediaplatform. Beiden ontmoetten elkaar in de VS, waar Macron op staatsbezoek is.

Afbeelding

EU-landen en G7 akkoord over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.