Schiphol haalt commercieel directeur van onlinesupermarkt Picnic

Nieuws
Schiphol haalt zijn nieuwe commercieel directeur van onlinesupermarkt Picnic. Daar was Arthur Reijnhart afgelopen tijd verantwoordelijk voor het werven van personeel en het uitbreiden en laten groeien van Picnic in Duitsland.
anp
dinsdag 5 juli 2022 om 12:57
Afbeelding
beeld anp

De 50-jarige Reijnhart gaat met ingang van september aan de slag op de luchthaven. Schiphol was al een aantal maanden op zoek naar een opvolger van Jan Willem Weissink, die per 1 maart vertrok om topman te worden van Reggeborgh Vastgoed.

Reijnhart maakte voor zijn tijd bij Picnic carrière bij olie- en gasconcern Shell. Hij gaf onder meer leiding aan de retailoperatie van Shell in de Benelux en Frankrijk. Ook deed hij ervaring op met vastgoed en werkte hij aan de ontwikkeling van duurzame brandstoffen zoals waterstof, biobrandstoffen en elektrische mobiliteit. Dit zijn allemaal zaken die volgens Schiphol erg belangrijk zijn op de luchthaven.

Schiphol gaat door een lastige periode. Het vliegveld kan vanwege een personeelstekort bij afhandelaars en beveiligers de grote zomerdrukte niet aan. Dat is ook de reden dat luchtvaartmaatschappijen deze zomer veel vluchten moeten schrappen. Het kabinet kondigde daarnaast aan dat het aantal vluchten op Schiphol structureel zal moeten krimpen om de vervuiling en overlast die de luchthaven veroorzaakt terug te dringen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gouverneur: massagraf gevonden in op Russen heroverde stad Lyman

In de recent op de Russen heroverde plaats Lyman in het oosten van Oekraïne is volgens de lokale autoriteiten een massagraf gevonden. Volgens gouverneur Pavlo Kirilenko is onduidelijk hoeveel lichamen zich in het graf bevinden.

Afbeelding

Frankrijk roept Fransen op Iran zo snel mogelijk te verlaten

Frankrijk heeft alle landgenoten opgeroepen Iran zo snel mogelijk te verlaten. ‘Elke Franse bezoeker, inclusief die met een dubbele nationaliteit, loopt er het risico te worden gearresteerd, willekeurig te worden vastgezet en mogelijk onderworpen te worden aan een oneerlijk pro..

Afbeelding

Zware koersverliezen op beurzen New York na banenrapport

De koersenborden op de aandelenbeurzen in New York waren vrijdag aan het slot van de handelsdag dieprood gekleurd. Beleggers op Wall Street reageerden zeer negatief op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat beter uitviel dan verwacht.

Afbeelding

Organisatie wint Nobelprijs en verliest onroerend goed Moskou

Een van de mensenrechtenorganisaties die vrijdag de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, de Russische organisatie Memorial, is enkele uren later haar onroerend goed in Moskou kwijtgeraakt.

Afbeelding

Canada weert 10.000 Iraniërs van regime in Teheran voor altijd

Canada heeft sancties afgekondigd tegen ‘het moordende bewind’ in Iran en verbiedt 10.000 mensen van dat regime ooit nog in Canada te komen. Premier Justin Trudeau zei dat dergelijke sancties uitsluitend in de ernstigste omstandigheden worden afgekondigd, zoals bijvoorbeeld naa..

Afbeelding

Karin Hazelhoff, weduwe van Soldaat van Oranje, overleden

Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vrijdagavond bekendgemaakt. Zij stierf donderdag in haar slaap op Hawaii, waar zij al een halve eeuw woonde.