Zuid-Korea bouwt nieuwe kernreactoren om CO2-uitstoot te verlagen

Nieuws
Zuid-Korea is van plan nieuwe kernreactoren te bouwen en de levensduur van tien andere reactoren te verlengen om zo de uitstoot van CO2 van het land te helpen verlagen. Ook moet nucleaire energie de energievoorziening van Zuid-Korea veiligstellen.
anp
dinsdag 5 juli 2022 om 09:07
Afbeelding
beeld anp

De nieuwe reactoren moeten in 2030 klaar zijn. De in mei aangetreden president Yoon Suk-yeol is een uitgesproken voorstander van kernenergie. Hij stelt dat kernenergie samen met duurzame energiebronnen de beste manier is om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. De vorige regering wilde juist het gebruik van kernenergie afbouwen in de nasleep van de kernramp van het Japanse Fukushima in 2011. Het werk aan twee nieuwe reactoren zal nu worden hervat.

Het is de bedoeling dat in 2030 meer dan 30 procent van de stroomproductie in Zuid-Korea uit kernenergie komt. Daarnaast wil het land, de op drie na grootste economie van Azië, de strategische voorraden van olie en vloeibaar gemaakt aardgas (lng) vergroten om minder gevoelig te zijn voor prijsschommelingen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gouverneur: massagraf gevonden in op Russen heroverde stad Lyman

In de recent op de Russen heroverde plaats Lyman in het oosten van Oekraïne is volgens de lokale autoriteiten een massagraf gevonden. Volgens gouverneur Pavlo Kirilenko is onduidelijk hoeveel lichamen zich in het graf bevinden.

Afbeelding

Frankrijk roept Fransen op Iran zo snel mogelijk te verlaten

Frankrijk heeft alle landgenoten opgeroepen Iran zo snel mogelijk te verlaten. ‘Elke Franse bezoeker, inclusief die met een dubbele nationaliteit, loopt er het risico te worden gearresteerd, willekeurig te worden vastgezet en mogelijk onderworpen te worden aan een oneerlijk pro..

Afbeelding

Zware koersverliezen op beurzen New York na banenrapport

De koersenborden op de aandelenbeurzen in New York waren vrijdag aan het slot van de handelsdag dieprood gekleurd. Beleggers op Wall Street reageerden zeer negatief op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat beter uitviel dan verwacht.

Afbeelding

Organisatie wint Nobelprijs en verliest onroerend goed Moskou

Een van de mensenrechtenorganisaties die vrijdag de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, de Russische organisatie Memorial, is enkele uren later haar onroerend goed in Moskou kwijtgeraakt.

Afbeelding

Canada weert 10.000 Iraniërs van regime in Teheran voor altijd

Canada heeft sancties afgekondigd tegen ‘het moordende bewind’ in Iran en verbiedt 10.000 mensen van dat regime ooit nog in Canada te komen. Premier Justin Trudeau zei dat dergelijke sancties uitsluitend in de ernstigste omstandigheden worden afgekondigd, zoals bijvoorbeeld naa..

Afbeelding

Karin Hazelhoff, weduwe van Soldaat van Oranje, overleden

Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vrijdagavond bekendgemaakt. Zij stierf donderdag in haar slaap op Hawaii, waar zij al een halve eeuw woonde.