Aandacht voor Wolters Kluwer op Damrak na koopadvies

Nieuws
Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar Wolters Kluwer. De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs schroefde het advies voor de informatieleverancier op naar kopen. Beleggers houden verder vooral de stemming op Wall Street in de gaten, waar de handel wordt hervat na een lang weekeinde in de Verenigde Staten.
anp
dinsdag 5 juli 2022 om 08:32
Afbeelding
beeld anp

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een positief begin van de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beurzen lijken in het groen te openen. In de Aziatische regio gingen de aandelenmarkten dinsdag overwegend omhoog. In Tokio eindigde de Nikkei 1 procent in de plus. De All Ordinaries in Sydney won 0,5 procent na het besluit van de Australische centrale bank om de rente met 0,50 procentpunt te verhogen. Het was de derde renteverhoging op rij.

Industrieel toeleverancier Aalberts maakte bekend KML Linear Motion Technology en KML Precision Machining in Oostenrijk te hebben overgenomen. De jaaromzet van KML, een specialist in precisieapparatuur voor de chipindustrie, bedraagt zo’n 35 miljoen euro en het bedrijf telt 120 medewerkers.

Fagron

De toeleverancier aan apotheken Fagron liet weten een bereidingsfaciliteit in Boston te hebben overgenomen van Fresenius Kabi. De aankoopsom werd niet vermeld. Fagron stelt wel de overname uit eigen middelen te financieren. De faciliteit zal naar verwachting in de tweede helft van 2023 een positieve bijdrage leveren aan de resultaten.

Vastgoedbedrijf Retail Estates kondigde aan voor bijna 36 miljoen euro een belang van 90 procent te hebben genomen in het retailpark Tref Center in Venlo. De Nederlandse vastgoedinvesteerder Westpoort Vastgoed heeft gelijktijdig een belang van 10 procent genomen in het retailpark.

Uniper

In Frankfurt blijft Uniper in de belangstelling staan. Het Duitse energiebedrijf kelderde maandag bijna 28 procent vanwege de problemen met de Russische gasleveringen. Uniper krijgt minder gas dan normaal omdat Rusland de hoeveelheid gas die het via de Nord Stream-pijplijn levert vorige maand met 60 procent verminderde. Daardoor moet het bedrijf zelf gas inkopen op de energiemarkt en hoge dagprijzen betalen. De Duitse overheid zou bereid zijn het bedrijf te hulp te schieten.

De euro was 1,0440 dollar waard, tegenover 1,0428 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 109,99 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 113,24 dollar per vat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

ECB-directielid Panetta ziet niets in ministerspost Italië

Directielid Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank (ECB) ziet er niets in om minister van Financiën van Italië te worden. Zijn naam deed meermaals de ronde in Italiaanse media als gehoopte kandidaat.

Afbeelding

Britse premier Truss verdedigt beleid tijdens cruciale speech

De Britse premier Liz Truss gaat woensdag in een belangrijke speech haar omstreden economische beleid verdedigen. ‘Verandering gaat altijd gepaard met moeilijkheden. Daar zal niet iedereen een voorstander van zijn’, gaat ze haar publiek voorhouden.

Afbeelding

Volvo-dochter: automakers moeten fossiele productie samenvoegen

Automakers zouden de bouw van auto’s met hybride verbrandingsmotoren moeten samenvoegen om zo schaalvoordelen te behalen nu zij zich steeds meer op elektrisch aangedreven voertuigen richten.

Afbeelding

Remkes: niet op voorhand tornen aan stikstofdoel 2030

Het kabinet moet wat stikstofbemiddelaar Johan Remkes betreft niet nu al tornen aan een van de voornaamste doelstellingen van het stikstofbeleid, een halvering van de uitstoot in 2030. Wel moet gaandeweg gekeken worden of dit doel op iedere plek in het land haalbaar is.

Afbeelding

Reuters: VS willen geen olieproductieverlaging OPEC+

De Amerikaanse regering dringt er bij landen van de oliealliantie OPEC+ op aan om niet door te zetten met een verwachte flinke verlaging van de olieproductie. Dat meldden bronnen in het Witte Huis aan persbureau Reuters.

Afbeelding

Aandacht voor Arcadis en Ajax bij opening beurs

Ingenieurs- en adviesbedrijf Arcadis is woensdag een blikvanger op de beurs in Amsterdam. Het bedrijf stort zich na een overname van een Iers consultancybedrijf nadrukkelijker op de chipsector en de medische markt, zo werd voor het openen van de beurs bekend.