Boeren in actie bij distributiecentra van supermarkten

Nieuws
Ook dinsdagochtend worden distributiecentra geblokkeerd door demonstrerende boeren. Er zijn nog protestacties gaande bij zeker negen distributiecentra: van Coop, Aldi en Sligro in Deventer, Aldi in Drachten, PLUS in Haaksbergen, Lidl in Almere en Heerenveen, Jumbo in Nieuwegein, Woerden en Raalte en Boni in Nijkerk.
anp
dinsdag 5 juli 2022 om 08:06
Afbeelding
beeld anp

De blokkeeracties tegen de stikstofplannen van het kabinet begonnen maandagochtend, maar zijn bij sommige centra nog steeds aan de gang. Van supermarktketen Jumbo zijn dinsdagochtend nog steeds drie locaties geblokkeerd door actievoerders, zo laat een woordvoerster weten.

Volgens RTV Drenthe was ook een distributiecentrum van Jumbo in Beilen geblokkeerd, maar de boeren vertrokken daar dinsdagochtend na een gesprek met de burgemeester. Ook in Gieten is een distributiecentrum van Coop rond 10.00 uur weer vrij na een blokkade, aldus RTV Drenthe.

Noodverordening

Een woordvoerder van Aldi laat weten dat de situatie bij de distributiecentra ongewijzigd is ten opzichte van maandag. "Twee van de zes distributiecentra zijn nog steeds geblokkeerd, namelijk Drachten en Deventer." De in- en uitgang van de verdeelcentra van Coop, Aldi en Sligro worden sinds maandag geblokkeerd. De gemeente Deventer heeft daarom sinds 10.30 uur een noodverordening afgekondigd om de blokkades bij de centra te beëindigen.

Albert Heijn laat weten dat er geen distributiecentra worden geblokkeerd. Eerder op de dag werden in Oosterhout bij Nijmegen nog een verdeelcentrum voor boodschappenbezorgingen van AH en ook een distributiecentrum van Lidl geblokkeerd, maar daar zijn de boeren na een noodbevel van de gemeente vertrokken.

Nijkerk

Om de boerenblokkades van distributiecentra "in te dammen", is in het Gelderse Nijkerk maandagavond een noodverordening uitgevaardigd, liet de gemeente weten. Actievoerders staan daar nog steeds bij een distributielocatie van Boni. Een aantal heeft er de nacht doorgebracht, een ander deel heeft de trekker achtergelaten om dinsdagochtend weer terug te keren, aldus De Stentor. Een verslaggever ter plaatse ziet dat de laadstations geblokkeerd zijn, de sfeer is rustig.

Maandag hadden zo'n twintig distributiecentra van Boni, Coop, Poiesz, Aldi, PLUS, Lidl, Vomar en groothandel Sligro te maken met blokkades van boeren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gouverneur: massagraf gevonden in op Russen heroverde stad Lyman

In de recent op de Russen heroverde plaats Lyman in het oosten van Oekraïne is volgens de lokale autoriteiten een massagraf gevonden. Volgens gouverneur Pavlo Kirilenko is onduidelijk hoeveel lichamen zich in het graf bevinden.

Afbeelding

Frankrijk roept Fransen op Iran zo snel mogelijk te verlaten

Frankrijk heeft alle landgenoten opgeroepen Iran zo snel mogelijk te verlaten. ‘Elke Franse bezoeker, inclusief die met een dubbele nationaliteit, loopt er het risico te worden gearresteerd, willekeurig te worden vastgezet en mogelijk onderworpen te worden aan een oneerlijk pro..

Afbeelding

Zware koersverliezen op beurzen New York na banenrapport

De koersenborden op de aandelenbeurzen in New York waren vrijdag aan het slot van de handelsdag dieprood gekleurd. Beleggers op Wall Street reageerden zeer negatief op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat beter uitviel dan verwacht.

Afbeelding

Organisatie wint Nobelprijs en verliest onroerend goed Moskou

Een van de mensenrechtenorganisaties die vrijdag de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, de Russische organisatie Memorial, is enkele uren later haar onroerend goed in Moskou kwijtgeraakt.

Afbeelding

Canada weert 10.000 Iraniërs van regime in Teheran voor altijd

Canada heeft sancties afgekondigd tegen ‘het moordende bewind’ in Iran en verbiedt 10.000 mensen van dat regime ooit nog in Canada te komen. Premier Justin Trudeau zei dat dergelijke sancties uitsluitend in de ernstigste omstandigheden worden afgekondigd, zoals bijvoorbeeld naa..

Afbeelding

Karin Hazelhoff, weduwe van Soldaat van Oranje, overleden

Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vrijdagavond bekendgemaakt. Zij stierf donderdag in haar slaap op Hawaii, waar zij al een halve eeuw woonde.