Aanzienlijke schade aan marineschip Zr. Ms. Zeeland door brand

Nieuws
Het marineschip Zr. Ms. Zeeland heeft door brand "aanzienlijke schade" opgelopen, meldt het ministerie van Defensie. Niemand raakte gewond bij de brand, die in de nacht van zondag op maandag uitbrak toen het patrouilleschip voor onderhoud in een droogdok in Den Helder lag.
anp
maandag 4 juli 2022 om 02:39
Afbeelding
beeld anp

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Defensie kan nog niet zeggen wat de verdere gevolgen zijn voor het patrouilleschip, dat sinds augustus 2013 in dienst is bij de marine.

Het in Vlissingen gebouwde schip ligt voor onderhoud in een dok aan het Nieuwediep in Den Helder. De brand brak uit rond 01.15 uur en was rond 03.00 uur onder controle. De brandweer bestreed het vuur met meerdere eenheden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hongarije: prijsplafond Russische olie geldt niet voor ons

Afspraken over een Europees prijsplafond voor Russische olie gelden niet voor olie die Hongarije per pijpleiding importeert. Dat zegt de Hongaarse minister voor Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

Afbeelding

Staatsschuld VS voor het eerst hoger dan 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld van 31,1 biljoen dollar, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het land nadert daarmee het zelfopgelegde schuldplafond van 31,4 biljoen dollar.

Afbeelding

Remkes trekt conclusies na reeks gesprekken over stikstofbeleid

Bemiddelaar Johan Remkes brengt woensdagmiddag zijn bevindingen over het stikstofbeleid naar buiten. De ervaren bestuurder voerde de afgelopen maanden diverse gesprekken over het gevoelige onderwerp en de toekomst van landbouw en natuur in Nederland.

Afbeelding

Kinderboekenweek van start, dit keer met groen thema

De Kinderboekenweek wordt woensdag afgetrapt in ‘s-Graveland. Deze editie is het thema Gi-ga-groen!, wat betekent dat kinderboeken rondom de natuur en dieren centraal staan de komende tien dagen.

Afbeelding

OPEC+ gaat olieproductie waarschijnlijk fors verlagen

De grote olieproducerende landen verenigd in de alliantie OPEC+ komen woensdag bijeen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om te vergaderen over de productie.

Afbeelding

Trump wil interventie ??Hooggerechtshof in onderzoek documenten

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in de strijd over geheime documenten die de FBI in beslag nam tijdens een huiszoeking in Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida, het Hooggerechtshof verzocht tussenbeide te komen.