Solidariteitsdemonstratie met boeren door Eindhoven

Nieuws
Zo'n 1500 demonstranten hebben volgens de gemeente zondag in Eindhoven meegelopen met een solidariteitsdemonstratie met de boeren. Ze hadden onder meer Nederlandse vlaggen en enkele Friese vlaggen bij zich. Ook droegen ze borden met opschriften als "Het klopt niet", "Genoeg is genoeg" en "Stikstofcrisis is een leugen".
anp
zondag 3 juli 2022 om 14:02 aangepast 15:32
Afbeelding
beeld anp

De "Mars met de boerenzakdoek" maakte ook een punt van andere zaken waartegen de manifestanten zich verzetten, zoals het Europees identiteitsbewijs, de permanente coronawet en het lidstatenverdrag van de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO. Ook de invloed die het World Economic Forum zou hebben op het kabinet is de organisatie een doorn in het oog. Onder de demonstranten was ook Willem Engel.

De deelnemers aan de tocht verzamelden zich rond 12.30 uur op het Stadhuisplein in Eindhoven, van waaruit ze na enkele toespraken twee uur lang een vier kilometer lange tocht door de binnenstad maakten. Veel deelnemers droegen een boerenzakdoek, die kon worden gekocht bij de organisatie. De opbrengst van de verkoop wordt overgemaakt naar boerenorganisatie Agractie met de bedoeling dat daarvan de boetes betaald worden die actievoerende boeren krijgen.

Eén van de demonstranten droeg een spandoek met een afbeelding van minister Van der Wal met het opschrift: "Mik niet op de boer, maar op deze hoer". Ergens halverwege de optocht verdween het spandoek. Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen of dat op last van de politie was gebeurd.

De demonstratie verliep volgens de gemeente zonder problemen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS: Cuba, Nicaragua en Wagner op zwarte lijst godsdienstvrijheid

De regering van VS-president Joe Biden heeft Cuba, Nicaragua en de Russische Wagner-groep aan een zwarte lijst van internationale godsdienstvrijheid toegevoegd. Dat maakt de weg vrij voor (bijkomende) sancties tegen de twee Latijns-Amerikaanse landen en het huurlingenbedrijf.

Afbeelding

Finse premier: Europa kan niet zonder de VS

Sanna Marin, de premier van Finland, zegt dat Europa ‘niet sterk genoeg’ is om de Russische invasie van Oekraïne alleen te trotseren, en daarom de hulp van de VS nodig heeft.

Afbeelding

Macron wijst Musk op noodzaak regels bij Twitter

De Franse president Emmanuel Macron heeft met de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, een ‘helder en eerlijk’ gesprek gehad over de regels rond content op het socialemediaplatform. Beiden ontmoetten elkaar in de VS, waar Macron op staatsbezoek is.

Afbeelding

EU-landen en G7 akkoord over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.