Autoriteiten somber over lot vermiste bemanning gezonken schip

Nieuws
De kans dat de vermiste 27 bemanningsleden van een schip dat zaterdag in tweeën brak levend worden teruggevonden is ‘zeer klein’, zeggen de reddingsdiensten. Het schip verging in de Zuid-Chinese zee terwijl de tropische storm Chaba over Hongkong en Zuid-China raasde.
anp
zondag 3 juli 2022 om 10:52
Afbeelding
beeld anp

Ondanks de sombere vooruitzichten werd zondag de zoektocht naar de vermisten voortgezet. Aan boord van het schip van een ingenieursbedrijf waren dertig mensen. Reddingswerkers hebben zaterdag drie bemanningsleden per helikopter kunnen redden. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Een deel van de bemanning had het schip waarschijnlijk al verlaten toen het in tweeën brak, vertelden de geredde bemanningsleden aan de autoriteiten. Hongkong zette negen vliegtuigen in om te zoeken naar overlevenden.

De reddingsactie werd bemoeilijkt door het slechte weer. Op de locatie waar het schip verging, zo’n 300 kilometer ten zuidwesten van Hongkong, zijn zaterdag windstoten van 144 kilometer per uur en golven tot 10 meter hoog gemeten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Primeur voor Oost-Europa: Slovenië opent huwelijk voor homo’s

Als eerste Oost-Europese land heeft Slovenië het huwelijk opengesteld voor partners van hetzelfde geslacht. Het Sloveense parlement legaliseerde het zogenoemde homohuwelijk en adoptie door gays.

Afbeelding

Piloten Lufthansa-dochter Eurowings gaan donderdag staken

Piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings willen donderdag gaan staken. Volgens pilotenvakbond Cockpit proberen ze op die manier aan te dringen op onder meer extra vrije dagen en langere rusttijden.

Afbeelding

Lagarde: inflatie eurozone heeft mogelijk piek nog niet bereikt

De inflatie in de eurozone heeft mogelijk zijn piek nog niet bereikt. Dat volgt uit opmerkingen van president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB). Zij vindt het lastig te voorspellen of het algehele prijspeil nog verder gaat oplopen of niet.

Afbeelding

Moskou waarschuwt voor directe oorlog tussen VS en Rusland

De Russische regering heeft gewaarschuwd dat de massale wapenleveranties en het verstrekken van inlichtingen door vooral de Verenigde Staten aan Oekraïne het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO naderbij brengt.

Afbeelding

Krimp Schiphol kost volgens KLM waarschijnlijk 30 bestemmingen

Door de krimpplannen voor Schiphol van het kabinet moet KLM zijn bestemmingennetwerk waarschijnlijk flink verkleinen. De luchtvaartmaatschappij denkt dat er dan zo’n 25 Europese plaatsen geschrapt moeten worden en zeker vijf verdere bestemmingen.

Afbeelding

Minister Yesilgöz: tapsysteem politie is vooralsnog wel werkbaar

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz erkent dat er problemen zijn met de tapsystemen van de politie, maar zegt dat er vooralsnog mee te werken is.