Graphic novel van Floor de Goede wordt vertaald uitgebracht in VS

Nieuws
De graphic novel Dansen op de vulkaan van de Nederlandse tekenaar Floor de Goede wordt vertaald in het Engels en uitgebracht in de VS. Het boek uit 2012 komt in oktober uit bij uitgeverij Oni Press in Portland (Oregon), die onder meer de beroemde stripreeks Scott Pilgrim uitgeeft.
anp
zondag 3 juli 2022 om 09:09
Afbeelding
beeld anp

Oni Press is van plan de Engelse vertaling ook buiten de VS in de handel te brengen. Het is nog niet bekend wat de oplage wordt van Dancing on the vulcano, zoals de vertaalde versie heet.

In het semi-autobiografische Dansen op de vulkaan reflecteerde De Goede op zijn relatie met zijn toenmalige vriend Bas. De graphic novel kreeg toentertijd goede recensies. Het boek is in Nederland al enige tijd niet meer verkrijgbaar.

Het gebeurt niet heel vaak dat een Nederlandse graphic novel succesvol is in het buitenland. Een uitzondering is het boek Dagen van Zand van Aimée de Jongh, die afgelopen jaar werd bekroond met de Stripschapprijs. In het boek documenteerde de Rotterdamse cartoonist de ellende die Amerikaanse boeren meemaakten tijdens de Dust Bowl, een periode van extreme droogte in de VS.

Floor de Goede tekent al bijna twintig jaar. Hij publiceerde onder meer in het AD, het Parool en het blad Expreszo. Recent won de cartoonist een Zilveren Penseel voor zijn bijdragen aan het boek Gloei en een Bronzen Penseel voor zijn bijdragen aan het boek Rekenen voor je leven.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Staatsschuld VS voor het eerst hoger dan 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld van 31,1 biljoen dollar, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het land nadert daarmee het zelfopgelegde schuldplafond van 31,4 biljoen dollar.

Afbeelding

Remkes trekt conclusies na reeks gesprekken over stikstofbeleid

Bemiddelaar Johan Remkes brengt woensdagmiddag zijn bevindingen over het stikstofbeleid naar buiten. De ervaren bestuurder voerde de afgelopen maanden diverse gesprekken over het gevoelige onderwerp en de toekomst van landbouw en natuur in Nederland.

Afbeelding

Kinderboekenweek van start, dit keer met groen thema

De Kinderboekenweek wordt woensdag afgetrapt in ‘s-Graveland. Deze editie is het thema Gi-ga-groen!, wat betekent dat kinderboeken rondom de natuur en dieren centraal staan de komende tien dagen.

Afbeelding

OPEC+ gaat olieproductie waarschijnlijk fors verlagen

De grote olieproducerende landen verenigd in de alliantie OPEC+ komen woensdag bijeen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om te vergaderen over de productie.

Afbeelding

Trump wil interventie ??Hooggerechtshof in onderzoek documenten

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in de strijd over geheime documenten die de FBI in beslag nam tijdens een huiszoeking in Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida, het Hooggerechtshof verzocht tussenbeide te komen.

Afbeelding

Ruim honderd Italiaanse supporters aangehouden in Amsterdam

De politie heeft aan het einde van dinsdagmiddag in het Centraal Station van Amsterdam 103 Italiaanse supporters aangehouden. Ze waren in het bezit van gezichtsbedekkende kleding, stokken, een mes en een ruitentikker.