Tesla leverde minder auto’s af in tweede kwartaal

Nieuws
Autoproducent Tesla heeft in het tweede kwartaal van het jaar minder auto’s geleverd dan in het eerste kwartaal van het jaar. Het Amerikaanse bedrijf kampte vooral met de gevolgen van de corona-uitbraak in China en de maatregelen die het Aziatische land nam om verspreiding van het virus in te dammen. Dat zorgde voor minder productie in de Chinese fabriek van Tesla.
anp
zondag 3 juli 2022 om 08:59
Afbeelding
beeld anp

De maker van louter elektrische auto’s leverde in de periode april tot en met juni bijna 255.000 auto’s af. Op jaarbasis was sprake van een stijging van meer dan een kwart, maar in vergelijking met de eerste maanden van het jaar ging het om bijna een vijfde minder auto’s die naar klanten gingen. Het was voor het eerst in twee jaar tijd dat er sprake was van een daling. Tesla benadrukte wel dat de productie in de loop van het kwartaal aantrok. Zo werden er in juni een recordaantal auto’s geproduceerd.

Dat het aantal geleverde auto’s op kwartaalbasis daalde is evenwel een teleurstelling voor het bedrijf dat juist repte van sterke groei, geholpen door de opening van fabrieken in Duitsland en de Amerikaanse staat Texas. De daling van het aantal leveringen was ook groter dan kenners in doorsnee hadden voorzien.

Tesla waarschuwde in april al dat leveringsproblemen, die de auto-industrie in zijn geheel treffen, de productie van het bedrijf tot het einde van het jaar zouden blijven dwarszitten. In het eerste kwartaal van het jaar werd nog wel een recordaantal auto’s afgeleverd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Farmers Defence Force: onteigening moet van tafel

‘De onteigening van boeren moet van tafel. De gedwongen uitkoping laten wij niet gebeuren.’ Dat zegt voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) woensdagavond na een bijeenkomst van de actiegroep in Nijkerk.

Afbeelding

Noord-Korea vuurt opnieuw raket af

Enkele dagen nadat Noord-Korea een raket afvuurde die over Japan heen vloog, heeft het regime van Kim Jong-un donderdagochtend (lokale tijd) opnieuw een raket afgevuurd. Volgens Japan en Zuid-Korea gaat het mogelijk om een ballistische raket.

Afbeelding

Lula krijgt opnieuw steun van afgevallen presidentskandidaat

De Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva heeft in de race om het presidentschap een steunbetuiging ontvangen van senator Simone Tebet. Zij werd zondag bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen derde en viel af.

Afbeelding

Remkes: kabinet moet echt andere toon aanslaan

Het kabinet moet in de stikstofdiscussie een andere toon aanslaan richting boeren én echt de dialoog met hen aangaan. Dat zei stikstofbemiddelaar Johan Remkes woensdag in Nieuwsuur. Tegelijkertijd riep hij de boeren op aan tafel te blijven zitten.

Afbeelding

Wall Street met kleine verliezen de handel uit

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Kort voor het einde van de sessie doken de graadmeters alsnog in het rood, waarmee de graadmeters het nalieten de ingezette prijsrally een vervolg te geven.

Afbeelding

Biden bezoekt Florida na verwoestende orkaan Ian

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag een bezoek gebracht aan het door orkaan Ian getroffen gebied in de staat Florida. Hij keek samen met first lady Jill vanuit een helikopter naar de verwoestingen en beloofde hulp aan de getroffenen.