Rusland beschuldigt Oekraïne van dodelijk bombardement Belgorod

Nieuws
In de Russische grensstad Belgorod zijn zondag minstens drie mensen gedood en tientallen gebouwen beschadigd. Dat zegt de lokale gouverneur na eerdere berichten over ontploffingen in de stad bij Oekraïne. Rusland beschuldigt Oekraïne ervan de stad met raketten te hebben beschoten.
anp
zondag 3 juli 2022 om 07:02
Afbeelding
beeld anp

Volgens een Russische defensiewoordvoerder heeft de Russische luchtafweer drie door Oekraïne gelanceerde Totsjka-U raketten neergeschoten die richting Belgorod zijn afgeschoten. Na de vernietiging van de Oekraïense raketten vielen de brokstukken van een ervan op een huis, zei de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, Igor Konasjenkov.

Het bericht kan niet onafhankelijk worden geverifieerd en Oekraïne heeft nog niet gereageerd. Gouverneur Vjatsjeslav Gladkov van de regio Belgorod zei eerder zondag dat ten minste elf appartementsgebouwen en 39 woningen zijn geraakt, waarvan er vijf volledig zijn verwoest. Naast de doden zouden vier mensen gewond zijn geraakt, onder wie een 10-jarige jongen.

Rusland viel op 24 februari buurland Oekraïne binnen en heeft sindsdien herhaaldelijk geklaagd over aanvallen op zijn eigen grondgebied. Naast Belgorod beschuldigen andere Russische regio's - waaronder Koersk en Brjansk - herhaaldelijk de Oekraïners van beschietingen. Kiev geeft meestal geen commentaar op de beschuldigingen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Reuters: VS willen geen olieproductieverlaging OPEC+

De Amerikaanse regering dringt er bij landen van de oliealliantie OPEC+ op aan om niet door te zetten met een verwachte flinke verlaging van de olieproductie. Dat meldden bronnen in het Witte Huis aan persbureau Reuters.

Afbeelding

Aandacht voor Arcadis en Ajax bij opening beurs

Ingenieurs- en adviesbedrijf Arcadis is woensdag een blikvanger op de beurs in Amsterdam. Het bedrijf stort zich na een overname van een Iers consultancybedrijf nadrukkelijker op de chipsector en de medische markt, zo werd voor het openen van de beurs bekend.

Afbeelding

Anderhalf miljoen mensen zien Ajax verliezen

Het verlies van Ajax tegen Napoli met 1-6 werd dinsdagavond op televisie gezien door ruim 1,5 miljoen mensen. De wedstrijd staat daarmee niet op de eerste plek in de kijkcijferlijst van de Stichting Kijkonderzoek (SKO), maar op plek 2.

Afbeelding

Rover: NS kiest te makkelijk voor schrappen treinen

Reizigersorganisatie Rover vindt dat de NS te makkelijk kiest voor het schrappen van treinen om de problemen door het personeelstekort op te lossen. Samen met andere consumentenorganisaties schrijft Rover dat de treinmaatschappij veel meer kan doen.

Afbeelding

Oekraïne wil Belarus niet als voorzitter diamantwaakhond

Oekraïne wil voorkomen dat Belarus de voorzitter wordt van de internationale diamantwaakhond, het Kimberley-Proces (KP). De Oekraïners denken dat Rusland de hand heeft in het voorstel van het Oost-Europese land om de organisatie te gaan leiden.

Afbeelding

Musk wil Twitter deel maken van nieuwe ‘alles-app’

Elon Musk wil berichtendienst Twitter onderdeel maken van een zogeheten ‘alles-app’. Dat heeft de Tesla-topman in een tweet gezegd nadat bekend was geworden dat hij de overname van Twitter toch weer door wil zetten.