BIJ1-leden kiezen Rebekka Timmer als voorzitter

Nieuws
Leden van BIJ1 hebben Rebekka Timmer gekozen tot partijvoorzitter. Ondanks een negatief advies van de selectiecommissie was Timmer de enige overgebleven kandidaat voor het voorzitterschap. Ze zat al eens eerder in het bestuur en is medewerker van de Tweede Kamerfractie. Timmer kreeg 74 procent van de stemmen, zegt een woordvoerder van de partij.
anp
zaterdag 2 juli 2022 om 23:15
Afbeelding
beeld anp

"BIJ1 gaat met dank aan de leden een nieuwe fase in", zegt de 22-jarige Timmer in een reactie nadat leden haar tijdens een Algemene Ledenvergadering hadden gekozen. "Het is tijd om te helen van een hectische periode, te reflecteren op wat er is gebeurd binnen onze partij, kijken wat er beter kan en welke stappen we daarvoor moeten nemen."

Het was afgelopen maanden onrustig binnen de partij. Vorig jaar brak BIJ1 met de nummer twee op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen, Quinsy Gario. Voormalig partijvoorzitter Jursica Mills leek eerst nog een gooi te doen naar een nieuwe termijn. Maar vorige week kondigde ze aan op te stappen. Ze noemde de "toxiciteit en vriendjespolitiek" binnen de partij als reden.

Nadat Mills zich had teruggetrokken was Timmer de enige overgebleven kandidaat. Toch was haar kandidatuur niet onomstreden. De selectiecommissie gaf een negatief advies, waar de Amsterdamse afdeling van BIJ1 zich naar verluidt achter schaarde.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Duitse filmmaker Wolfgang Kohlhaase (91) overleden

De Duitse regisseur Wolfgang Kohlhaase is op 91-jarige leeftijd overleden. De filmmaker was een van de bekendste en meest productieve scenarioschrijvers van de voormalige DDR. Hij maakte onder meer de films Solo Sunny en Berlin - Ecke Schönhauser.

Afbeelding

Farmers Defence Force: onteigening moet van tafel

‘De onteigening van boeren moet van tafel. De gedwongen uitkoping laten wij niet gebeuren.’ Dat zegt voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) woensdagavond na een bijeenkomst van de actiegroep in Nijkerk.

Afbeelding

Noord-Korea vuurt opnieuw raket af

Enkele dagen nadat Noord-Korea een raket afvuurde die over Japan heen vloog, heeft het regime van Kim Jong-un donderdagochtend (lokale tijd) opnieuw een raket afgevuurd. Volgens Japan en Zuid-Korea gaat het mogelijk om een ballistische raket.

Afbeelding

Lula krijgt opnieuw steun van afgevallen presidentskandidaat

De Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva heeft in de race om het presidentschap een steunbetuiging ontvangen van senator Simone Tebet. Zij werd zondag bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen derde en viel af.

Afbeelding

Remkes: kabinet moet echt andere toon aanslaan

Het kabinet moet in de stikstofdiscussie een andere toon aanslaan richting boeren én echt de dialoog met hen aangaan. Dat zei stikstofbemiddelaar Johan Remkes woensdag in Nieuwsuur. Tegelijkertijd riep hij de boeren op aan tafel te blijven zitten.

Afbeelding

Wall Street met kleine verliezen de handel uit

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Kort voor het einde van de sessie doken de graadmeters alsnog in het rood, waarmee de graadmeters het nalieten de ingezette prijsrally een vervolg te geven.