BIJ1-leden kiezen Rebekka Timmer als voorzitter

Nieuws
Leden van BIJ1 hebben Rebekka Timmer gekozen tot partijvoorzitter. Ondanks een negatief advies van de selectiecommissie was Timmer de enige overgebleven kandidaat voor het voorzitterschap. Ze zat al eens eerder in het bestuur en is medewerker van de Tweede Kamerfractie. Timmer kreeg 74 procent van de stemmen, zegt een woordvoerder van de partij.
anp
zaterdag 2 juli 2022 om 23:15
Afbeelding
beeld anp

"BIJ1 gaat met dank aan de leden een nieuwe fase in", zegt de 22-jarige Timmer in een reactie nadat leden haar tijdens een Algemene Ledenvergadering hadden gekozen. "Het is tijd om te helen van een hectische periode, te reflecteren op wat er is gebeurd binnen onze partij, kijken wat er beter kan en welke stappen we daarvoor moeten nemen."

Het was afgelopen maanden onrustig binnen de partij. Vorig jaar brak BIJ1 met de nummer twee op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen, Quinsy Gario. Voormalig partijvoorzitter Jursica Mills leek eerst nog een gooi te doen naar een nieuwe termijn. Maar vorige week kondigde ze aan op te stappen. Ze noemde de "toxiciteit en vriendjespolitiek" binnen de partij als reden.

Nadat Mills zich had teruggetrokken was Timmer de enige overgebleven kandidaat. Toch was haar kandidatuur niet onomstreden. De selectiecommissie gaf een negatief advies, waar de Amsterdamse afdeling van BIJ1 zich naar verluidt achter schaarde.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS: Cuba, Nicaragua en Wagner op zwarte lijst godsdienstvrijheid

De regering van VS-president Joe Biden heeft Cuba, Nicaragua en de Russische Wagner-groep aan een zwarte lijst van internationale godsdienstvrijheid toegevoegd. Dat maakt de weg vrij voor (bijkomende) sancties tegen de twee Latijns-Amerikaanse landen en het huurlingenbedrijf.

Afbeelding

Finse premier: Europa kan niet zonder de VS

Sanna Marin, de premier van Finland, zegt dat Europa ‘niet sterk genoeg’ is om de Russische invasie van Oekraïne alleen te trotseren, en daarom de hulp van de VS nodig heeft.

Afbeelding

Macron wijst Musk op noodzaak regels bij Twitter

De Franse president Emmanuel Macron heeft met de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, een ‘helder en eerlijk’ gesprek gehad over de regels rond content op het socialemediaplatform. Beiden ontmoetten elkaar in de VS, waar Macron op staatsbezoek is.

Afbeelding

EU-landen en G7 akkoord over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.