Voorzitter politiebond: tientallen bedreigingen bestuurders

Nieuws
De afgelopen dagen hebben tientallen bedreigingen en intimidaties plaatsgevonden van wethouders, raadsleden en Kamerleden rond de boerenacties. Dat gebeurde onder meer via social media, in persoon door mensen die voor de deur stonden en soms telefonisch, zegt voorzitter van de Nederlandse Politiebond Jan Struijs naar aanleiding van uitspraken die hij eerder woensdagochtend deed in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.
anp
woensdag 29 juni 2022 om 11:35
Afbeelding
beeld anp
anp

Struijs noemt de bedreigingen en intimidaties een heel zorgelijke ontwikkeling. ‘Het is een onderdeel van de toenemende agressie van de boeren.’ Volgens Struijs mag intimidatie en bedreiging nooit een verdienmodel worden. ‘Dat wordt het wel als Kamerleden wegblijven uit de Kamer.’

Woensdagochtend werd bekend dat CDA-Kamerlid Derk Boswijk de komende dagen thuisblijft bij zijn gezin, nadat dinsdagavond boze boeren bij zijn huis stonden om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Zelf was hij toen nog aan het werk, zijn twee kinderen van 4 en 7 jaar waren er wel, meldt Boswijk op Twitter.

Volgens Struijs maakt niet iedereen melding van een bedreiging of intimidatie. ‘Daarom is het goed dat Boswijk nu zegt: ik ben er wel klaar mee. Ook met de Covid-rellen hebben we gezien dat dit soort acties het verdienmodel aan het worden is, en dat is heel zorgelijk.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Uitgeweken Braziliaanse ex-president wil langer in VS blijven

De Braziliaanse ex-president Jair Bolsonaro, die een maand geleden naar de Amerikaanse staat Florida uitweek, wil naar verluidt langer in de Verenigde Staten blijven. Volgens een advocatenkantoor heeft hij een visum voor zes maanden aangevraagd.

Afbeelding

J&J ontkomt niet aan rechtszaken over babypoeder via faillissement

Het medische bedrijf Johnson & Johnson (J&J) krijgt geen toestemming van de federale rechter in Philadelphia om via een faillissement onder tienduizenden rechtszaken uit te komen over babypoeder dat mogelijk kankerverwekkend is.

Afbeelding

Macron komt op staatsbezoek naar Nederland

De Franse president Emmanuel Macron en zijn echtgenote brengen op 11 en 12 april een staatsbezoek aan Nederland. Dat maakten premier Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron maandag bekend tijdens een regulier overleg in Den Haag.

Afbeelding

Ook ambassadeurs in Indonesië en Pakistan ontboden om koranactie

Naast Turkije hebben ook Indonesië en Pakistan de Nederlandse ambassadeur ontboden vanwege een koranverscheuring in Den Haag. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgeving van de NOS.

Afbeelding

Rutte en Macron eens over aanpak migratie

Nederland en Frankrijk zijn het eens over de aanpak van migratie. Dat maakten premier Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron duidelijk na overleg in Den Haag.

Afbeelding

Onderzoek: veel kantoorpanden hebben niet het juiste energielabel

Meer dan de helft van de kantoren in Nederland heeft nog niet het wettelijk verplichte energielabel C of beter, terwijl dit sinds begin dit jaar verplicht is, meldt onderzoeksbureau Taskforce Label A.