Moederbedrijf Unibet krijgt Nederlandse goklicentie

Nieuws
De Nederlandse onlinegokmarkt krijgt er een grote speler bij. Kindred Group, het bedrijf achter onder andere Unibet, heeft naar eigen zeggen van de Nederlandse Kansspelautoriteit toestemming gekregen om commerciële kansspelen en sportweddenschappen aan te bieden.
anp
woensdag 8 juni 2022 om 08:13
Afbeelding
beeld anp
anp

Kindred ziet Nederland als een grote en belangrijke Europese markt waarin het graag actief wil worden. In de komende dagen wordt de site Unibet.nl gelanceerd. Volgens commercieel directeur Anne-Jaap Snijders van Kindred moet Unibet een ‘verantwoordelijke, betrouwbare en waardevolle kansspelaanbieder’ op de Nederlandse markt worden. Daarbij wordt wat hem betreft ook nadrukkelijk gelet op verantwoord gokken.

Over dat laatste is een hoop te doen. Zo stelde het journalistieke onderzoeksplatform Pointer onlangs vast dat gokwebsites als TOTO, Kansino en Betcity ernstig tekortschieten met hun wettelijke gokbescherming. Consumenten mogen sinds 1 oktober vorig jaar legaal online gokken op websites. In ruil moeten gokbedrijven verslaving voorkomen, bijvoorbeeld door in de gaten houden hoe vaak en hoeveel geld iemand stort. Nederlanders kunnen echter volgens Pointer moeiteloos tienduizenden euro’s per maand verliezen, ook op overheidsgoksites.

Probleemspelers

Volgens de Nederlandse Loterij, het staatsbedrijf achter onder andere TOTO, zouden branchebrede afspraken moeten worden gemaakt over probleemspelers. Verder zouden uniforme speellimieten voor alle spelers moeten worden ingesteld.

Minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) zei eerder al dat hij wil onderzoeken of er onder andere een maximum aan de bestaande goklimieten kan worden gesteld. Wel vreest hij dat te strenge limieten ertoe leiden dat spelers naar andere aanbieders gaan of uitwijken naar het illegale circuit. Deze zomer wil hij onderzoek ernaar afronden en vervolgens laten weten hoe hij speellimieten effectiever gaat inzetten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Beelden tonen: agenten sloegen en schopten bij fatale arrestatie

Op beelden die vrijdagnacht door de politie van Memphis zijn vrijgegeven is te zien hoe de zwarte Amerikaan Tyre Nichols drie weken geleden door agenten werd geslagen, geschopt en met een wapenstok bewerkt.

Afbeelding

Nederland behoudt hoogste kredietbeoordeling van Moody's

Nederland heeft van kredietbeoordelaar Moody's opnieuw de hoogste rating meegekregen. Ondanks de Europese energiecrisis en de toegenomen inflatie staat de Nederlandse economie er volgens het ratingbureau goed voor.

Afbeelding

Activist Winnips overweegt toch naar demonstratie A12 te gaan

Klimaatactivist Lucas Winnips overweegt toch om zaterdag naar de demonstratie op de A12 van Extinction Rebellion te gaan, zo meldt hij vrijdagavond aan tafel bij talkshow Op1.

Afbeelding

VN-topman bezorgd over geweldsspiraal Israël, VS bieden hulp aan

VN-topman Antonío Guterres veroordeelt de aanval op mensen bij een synagoge in Oost-Jeruzalem met klem. Ook landen als de VS, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten hebben hun afschuw uitgesproken.

Afbeelding

Goldman Sachs verlaagt beloning topman met 30 procent

Zakenbank Goldman Sachs heeft de beloning voor topman David Solomon met 30 procent verlaagd. Hij ontvangt nu 'slechts' 25 miljoen dollar (23 miljoen euro) voor zijn prestaties in 2022.

Afbeelding

Rutte en Schippers halen uit naar combinatie PvdA-GroenLinks

De VVD-top haalt in aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten uit naar de combinatie van PvdA en GroenLinks die straks in de Eerste Kamer één fractie gaat vormen.