Opnieuw lange rijen op Schiphol door Hemelvaart

Nieuws
Op Schiphol is het woensdag opnieuw erg druk vanwege Hemelvaart. Het is een piekdag, staat op de zogenoemde druktemeter op de website van de luchthaven. In de aankomsthal bij de treinen en taxi’s is het ook veel drukker dan normaal. Bij de incheckbalies van de vertrekhallen 1 en 2, waar onder meer de KLM zit, is het relatief rustig. Bij vertrekhal 3, waar de langeafstandsvluchten en budgetmaatschappijen zitten, is het weer een stuk drukker.
anp
woensdag 25 mei 2022 om 13:04
Afbeelding
beeld anp

Bij vertrekhal 1 en 2 worden nog altijd passagiers omgeleid om bij de beveiliging bovenin de luchthaven te komen. De rij, die ver buiten de overkapping die Schiphol eerder neerzette reikt, loopt goed door. Maar het kost desondanks ruim een half uur om weer binnen te komen. En dan moeten reizigers nog een flinke tijd wachten voor de beveiliging. Regelmatig maken reizigers in de rij foto’s en filmpjes van de drukte.

Een woordvoerder van de marechaussee op Schiphol laat weten dat het druk is, ‘zoals de laatste tijd het geval is’, maar beheersbaar. Er zijn geen excessen geconstateerd. Hoelang de wachttijden zijn, weet de woordvoerder niet.

Beveiligingscheck

Een man, die rond 10.30 uur al in de rij stond voor een werkreis naar Italië die in de middag vertrekt, zegt: ‘Het is net filerijden.’ Hij oppert een verplichte digitale incheck en stelt voor mensen vragenlijsten te laten invullen om de drukte het hoofd te bieden. ‘Je ziet nog steeds mensen met vloeistoffen in de handbagage en gestrest in de rij staan. Sommige mensen dringen ook voor en wurmen zich tussen anderen in de rij.’

Op de luchthaven worden reizigers via omroepberichten opgeroepen ‘ruim van tevoren’ hun jas uit te doen om de beveiligingscheck ‘zo soepel mogelijk te laten verlopen’. Er loopt ook weer kantoorpersoneel rond om reizigers te helpen. Op de vluchtinformatieborden is te zien dat een handvol vluchten geannuleerd is, een tiental vluchten vertraagd. Een stel dat net uit Dublin is aangekomen, reageert geschrokken op verhalen over urenlange wachtrijen. ‘We vliegen met Aer Lingus en zijn hier niet over geïnformeerd.’ De drukte leidt er niet toe dat ze voor een andere luchthaven kiezen, zeggen ze.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Acht mensen gearresteerd wegens diefstal werk Banksy in Kiev

Acht mensen zijn gearresteerd wegens hun poging een muurschildering van Banksy in een voorstad van Kiev te stelen. De Oekraïense autoriteiten lieten weten dat het kunstwerk van de Britse graffitiartiest nog in goede staat verkeert. De verdachten zijn tussen de 27 en 60 jaar.

Afbeelding

WSJ: Apple maakt plannen om productie uit China te verplaatsen

Techconcern Apple wil zijn toeleveringsketen beter spreiden. De maker van onder meer de populaire iPhones gaat in China, waar de meeste van zijn producten worden gemaakt, gebukt onder strenge coronamaatregelen en protesten die de productie in de weg zitten.

Afbeelding

Lange Frans teruggekeerd op YouTube

Lange Frans is teruggekeerd op YouTube, heeft de rapper zaterdag via Twitter bekendgemaakt. Zijn YouTube-account werd in oktober 2020 en januari 2021 door YouTube verwijderd.

Afbeelding

Kremlin niet akkoord met olieprijsplafond

Rusland ‘zal niet akkoord gaan’ met een prijsplafond dat door de landen van de G7 en hun bondgenoten wordt opgelegd voor Russische olie. Dat meldden Russische staatsnieuwsagentschappen, die een verklaring van het Kremlin citeerden.

Afbeelding

EU: Twitter riskeert boete of ban bij niet naleven regels

Sociale-mediabedrijf Twitter kan een boete krijgen of helemaal worden verbannen als het zich niet aan de Europese regels houdt. Dat zei EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton, die sprak met Duitse en Franse journalisten.

Afbeelding

Politie vindt 813 kilo vuurwerk in Westerhaar-Vriezenveensewijk

De politie heeft vrijdag bij een woning in het Twentse dorp Westerhaar-Vriezenveensewijk 813 kilo vuurwerk in beslag genomen. Er is niemand aangehouden, maar de politie laat weten een verdachte in het vizier te hebben.