deze broek twintigjaar geleden’

Varia
NAAM: Tessa (21), biologiestudent met tussenpauze.
redactie nd
woensdag 25 mei 2022 om 04:22
Afbeelding
beeld Niek Stam

DRAAGT VANDAAG: Vintage spijkerbroek en blouse, zwarte schoenen, zelf genaaid topje.

‘Mijn vader droeg deze broek twintig jaar geleden! Hij wilde hem wegdoen maar ik kon er wel wat mee: ik heb de pijpen afgeknipt en de taille ingenomen. Ik vind het sowieso erg leuk om te experimenteren met mijn kleding, en ook om mijn outfit aan te passen aan mijn stemming van die dag. En verder wil ik zo duurzaam mogelijk leven, daarom maak ik af en toe zelf wat. Zoals dit topje dat ik zelf genaaid heb, uit een shirt van de kringloop. Mijn favoriet is een rode jurk van velvet stof die ik ook zelf genaaid heb: ik was heel trots dat het best mooi was geworden. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gratis ontbijt op 500 basisscholen

Leerlingen van vijfhonderd basisscholen krijgen per direct een schoolontbijt aangeboden, kondigden ministers Carola Schouten (Armoedebeleid) en Dennis Wiersma (Onderwijs) dinsdag aan.

Afbeelding

Staatsschuld VS voor het eerst hoger dan 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld van 31,1 biljoen dollar, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het land nadert daarmee het zelfopgelegde schuldplafond van 31,4 biljoen dollar.

Afbeelding

Remkes trekt conclusies na reeks gesprekken over stikstofbeleid

Bemiddelaar Johan Remkes brengt woensdagmiddag zijn bevindingen over het stikstofbeleid naar buiten. De ervaren bestuurder voerde de afgelopen maanden diverse gesprekken over het gevoelige onderwerp en de toekomst van landbouw en natuur in Nederland.

Afbeelding

Kinderboekenweek van start, dit keer met groen thema

De Kinderboekenweek wordt woensdag afgetrapt in ‘s-Graveland. Deze editie is het thema Gi-ga-groen!, wat betekent dat kinderboeken rondom de natuur en dieren centraal staan de komende tien dagen.

Afbeelding

OPEC+ gaat olieproductie waarschijnlijk fors verlagen

De grote olieproducerende landen verenigd in de alliantie OPEC+ komen woensdag bijeen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om te vergaderen over de productie.

Afbeelding

Trump wil interventie ??Hooggerechtshof in onderzoek documenten

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in de strijd over geheime documenten die de FBI in beslag nam tijdens een huiszoeking in Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida, het Hooggerechtshof verzocht tussenbeide te komen.