Rode Kruis haalt 174.000 euro op voor hulp aan Hoorn van Afrika

Nieuws
Op Giro 6251 is tot nu bijna 174.000 euro gedoneerd voor hulp aan de Hoorn van Afrika. Dat meldt het Rode Kruis dinsdag. De hulporganisatie opende vorige week donderdag het gironummer vanwege de steeds extremere droogte en honger die daar wordt verwacht.
anp
dinsdag 24 mei 2022 om 13:57
Afbeelding
beeld anp

Het Rode Kruis is blij met de opbrengst tot nu toe. ‘Het is mooi om te zien dat men in Nederland meeleeft met de situatie in de Hoorn van Afrika, zegt Derk Segaar van het Rode Kruis. ‘Tegelijkertijd weten we dat er voor de hulpverlening zo’n 37 miljoen euro nodig is. We kunnen dus nog veel ondersteuning gebruiken, om te zorgen dat we mensen met honger nú kunnen helpen.’

Volgens het Rode Kruis hebben zo’n 14 miljoen mensen in Kenia, Ethiopië en Somalië niet genoeg eten vanwege de extreme droogte. De organisatie denkt dat de Hoorn van Afrika dit jaar te maken krijgt met de ergste droogte in veertig jaar. Ook kampt de regio al jaren met onder meer een sprinkhanenplaag en mislukte oogsten.

Behalve noodhulp, verzorgt het Rode Kruis ook projecten die ervoor moeten zorgen dat de bevolking op lange termijn beter bestand wordt tegen klimaatgerelateerde rampen. Die projecten richten zich bijvoorbeeld op het besparen van water.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Staatsschuld VS voor het eerst hoger dan 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld van 31,1 biljoen dollar, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het land nadert daarmee het zelfopgelegde schuldplafond van 31,4 biljoen dollar.

Afbeelding

Remkes trekt conclusies na reeks gesprekken over stikstofbeleid

Bemiddelaar Johan Remkes brengt woensdagmiddag zijn bevindingen over het stikstofbeleid naar buiten. De ervaren bestuurder voerde de afgelopen maanden diverse gesprekken over het gevoelige onderwerp en de toekomst van landbouw en natuur in Nederland.

Afbeelding

Kinderboekenweek van start, dit keer met groen thema

De Kinderboekenweek wordt woensdag afgetrapt in ‘s-Graveland. Deze editie is het thema Gi-ga-groen!, wat betekent dat kinderboeken rondom de natuur en dieren centraal staan de komende tien dagen.

Afbeelding

OPEC+ gaat olieproductie waarschijnlijk fors verlagen

De grote olieproducerende landen verenigd in de alliantie OPEC+ komen woensdag bijeen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om te vergaderen over de productie.

Afbeelding

Trump wil interventie ??Hooggerechtshof in onderzoek documenten

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in de strijd over geheime documenten die de FBI in beslag nam tijdens een huiszoeking in Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida, het Hooggerechtshof verzocht tussenbeide te komen.

Afbeelding

Ruim honderd Italiaanse supporters aangehouden in Amsterdam

De politie heeft aan het einde van dinsdagmiddag in het Centraal Station van Amsterdam 103 Italiaanse supporters aangehouden. Ze waren in het bezit van gezichtsbedekkende kleding, stokken, een mes en een ruitentikker.