Honderden kansrijke asielzoekers naar kantoor in Zwolle

Nieuws
Zwolle gaat ongeveer driehonderd vluchtelingen opvangen in een leegstaand kantoorgebouw. Het gaat om kansrijke asielzoekers en om statushouders, mensen die al te horen hebben gekregen dat ze in Nederland mogen blijven maar nog geen huis hebben. Het is de bedoeling dat de eerste mensen in het najaar naar het pand verhuizen en dat ze er tot vier jaar blijven wonen.
anp
donderdag 19 mei 2022 om 16:22
Afbeelding
beeld anp

De gemeente Zwolle zegt dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om een noodopvang heeft gevraagd en om een locatie waar mensen langdurig kunnen blijven. Het kantoorgebouw is niet geschikt voor noodopvang, maar Zwolle zegt ‘wel mee te willen werken aan een regionaal centrum voor statushouders en vluchtelingen die perspectief hebben hier hun leven op te bouwen’. Als zij andere opvangcentra verlaten, komt daar ruimte om mensen uit het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel op te vangen.

Het kantoorpand staat aan de Meeuwenlaan in de wijk Kamperpoort, aan de A28 en naast de IJsselhallen. Het is de bedoeling dat het gebied over een paar jaar opnieuw ontwikkeld wordt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tesla begint productie elektrische vrachtwagen

Tesla begint met de productie van zijn elektrische vrachtwagen Tesla Semi, heeft topman Elon Musk op Twitter bekendgemaakt. De eerste vrachtwagens moeten in december aan klanten geleverd worden.

Afbeelding

Verliezen op beurzen Azië, Samsung iets lager na handelsupdate

De beurzen in Azië stonden vrijdag op verlies. Vooral de mindere resultaten van chipproducenten Samsung en AMD drukten het sentiment op de markten. Beleggers bereiden zich voor op een mogelijk moeilijk cijferseizoen nu het risico op een recessie toeneemt door de inflatie.

Afbeelding

Winst Samsung valt voor het eerst sinds 2019 lager uit

Techconcern Samsung heeft voor het eerste sinds 2019 een lagere operationele winst behaald. Dat kwam vooral doordat er minder vraag was naar geheugenchips en chips voor in pc’s. Door de mindere verkopen viel ook de omzet lager uit.

Afbeelding

EU-leiders proberen uiteenrafelen front energiecrisis te stoppen

De leiders van de 27 EU-landen buigen zich opnieuw over de torenhoge energieprijzen. Dat doen ze ditmaal officieus met de benen op tafel, in de hoop zo los te komen van de scherpe tegenstellingen tussen bijvoorbeeld Nederland en Duitsland en met name zuidelijke EU-landen.

Afbeelding

Vierde zittingsdag Mallorcazaak met hoofdverdachte Sanil B.

Op de vierde zittingsdag van de Mallorcazaak komt Sanil B. (20) naar de rechtbank in Lelystad. Hij is een van de drie hoofdverdachten die terechtstaan voor het doden van Carlo Heuvelman (27) in juli vorig jaar.

Afbeelding

Strafeis Limburger die Belgische agent zou hebben doodgeschoten

Het Hof van Assisen in het Belgische stadje Tongeren begint vrijdag aan de vijfde zittingsdag in het proces tegen Yvo T. (40). De Limburger wordt ervan verdacht in augustus 2018 een Belgische politieagent te hebben doodgeschoten.