Senegalese zanger Youssou N'Dour naar Nederland

Nieuws
De beroemde Senegalese zanger Youssou N'Dour komt op 19 oktober naar Amsterdam voor een concert in Het Concertgebouw. Ook zal hij spreken op een conferentie van het Amsterdam Dance Event (ADE).
anp
donderdag 19 mei 2022 om 08:40
Afbeelding
beeld anp

N’Dour is één van de meest succesvolle artiesten uit Afrika. De Grammy-winnaar is pleitbezorger van het mbalax-genre, een swingende muziekstijl uit West-Afrika, een combinatie van Senegalese zang en percussie met jazz, soul, funk en pop. Hij is met name ook bekend van zijn samenwerking met Peter Gabriel in de productie In Your Eyes uit 1986 en de hitsingle 7 Seconds met Neneh Cherry. Ook schreef hij de officiële hymne van het WK Voetbal 1998.

Hij werkt al sinds het begin van zijn loopbaan met de band Étoile de Dakar, die hij ook meeneemt naar de Nederlandse hoofdstad.

Youssou N’Dour is ook activist die streeft naar het oplossen van verscheidene sociale vraagstukken. Hij deed ooit een vergeefse gooi naar het presidentschap van zijn land. Hij schopte het wel tot cultuur- en toerismeminister.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Acht mensen gearresteerd wegens diefstal werk Banksy in Kiev

Acht mensen zijn gearresteerd wegens hun poging een muurschildering van Banksy in een voorstad van Kiev te stelen. De Oekraïense autoriteiten lieten weten dat het kunstwerk van de Britse graffitiartiest nog in goede staat verkeert. De verdachten zijn tussen de 27 en 60 jaar.

Afbeelding

WSJ: Apple maakt plannen om productie uit China te verplaatsen

Techconcern Apple wil zijn toeleveringsketen beter spreiden. De maker van onder meer de populaire iPhones gaat in China, waar de meeste van zijn producten worden gemaakt, gebukt onder strenge coronamaatregelen en protesten die de productie in de weg zitten.

Afbeelding

Lange Frans teruggekeerd op YouTube

Lange Frans is teruggekeerd op YouTube, heeft de rapper zaterdag via Twitter bekendgemaakt. Zijn YouTube-account werd in oktober 2020 en januari 2021 door YouTube verwijderd.

Afbeelding

Kremlin niet akkoord met olieprijsplafond

Rusland ‘zal niet akkoord gaan’ met een prijsplafond dat door de landen van de G7 en hun bondgenoten wordt opgelegd voor Russische olie. Dat meldden Russische staatsnieuwsagentschappen, die een verklaring van het Kremlin citeerden.

Afbeelding

EU: Twitter riskeert boete of ban bij niet naleven regels

Sociale-mediabedrijf Twitter kan een boete krijgen of helemaal worden verbannen als het zich niet aan de Europese regels houdt. Dat zei EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton, die sprak met Duitse en Franse journalisten.

Afbeelding

Politie vindt 813 kilo vuurwerk in Westerhaar-Vriezenveensewijk

De politie heeft vrijdag bij een woning in het Twentse dorp Westerhaar-Vriezenveensewijk 813 kilo vuurwerk in beslag genomen. Er is niemand aangehouden, maar de politie laat weten een verdachte in het vizier te hebben.