Hoekstra in Midden-Oosten

Nieuws
Ilse Brandemann
donderdag 19 mei 2022 om 04:21
Afbeelding
beeld afp / Abbas Momani

Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra heeft dinsdag Israël en Palestijnse gebieden bezocht. In Israël legde hij ‘s ochtends een krans bij het Holocaustmonument Yad Vashem. Ook bezocht Hoekstra buitenlandse collega’s, onder wie de Palestijnse premier en zijn collega Riyad al-Malki (foto) in Ramallah. Het naar eigen zeggen ‘kennismakingsbezoek’ is op korte termijn georganiseerd. De timing is opmerkelijk: Hoekstra is de eerste buitenlandse bewindspersoon die in Israël is sinds de Palestijnse journalist Shireen Abu Akleh vorige week werd doorgeschoten. Over die kwestie is gesproken met Israëlische collega’s, aldus Hoekstra. ‘Juist in een relatie die wordt getekend door vriendschap, is er ruimte om te praten over je gezamenlijke pers..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Musk wil Twitter deel maken van nieuwe ‘alles-app’

Elon Musk wil berichtendienst Twitter onderdeel maken van een zogeheten ‘alles-app’. Dat heeft de Tesla-topman in een tweet gezegd nadat bekend was geworden dat hij de overname van Twitter toch weer door wil zetten.

Afbeelding

LUMC wil tumoren effectiever behandelen met nieuw CT-systeem

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat als eerste Europese ziekenhuis een spectraal angio-CT-systeem in gebruik nemen. Daarmee kunnen ingrepen voor bijvoorbeeld lever- en nierkanker nauwkeuriger en ook efficiënter worden uitgevoerd, zegt het ziekenhuis.

Afbeelding

Hongkongse beurs schiet omhoog na terugkeer beleggers

De aandelenbeurs in Hongkong is woensdag omhoog geschoten. Beleggers keerden terug na een feestdag en trokken zich op aan de winsten op de beurzen in New York. Rentes op staatsobligaties daalden, dus waren aandelen weer erg in trek.

Afbeelding

Hongarije: prijsplafond Russische olie geldt niet voor ons

Afspraken over een Europees prijsplafond voor Russische olie gelden niet voor olie die Hongarije per pijpleiding importeert. Dat zegt de Hongaarse minister voor Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

Afbeelding

Gratis ontbijt op 500 basisscholen

Leerlingen van vijfhonderd basisscholen krijgen per direct een schoolontbijt aangeboden, kondigden ministers Carola Schouten (Armoedebeleid) en Dennis Wiersma (Onderwijs) dinsdag aan.

Afbeelding

Staatsschuld VS voor het eerst hoger dan 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld van 31,1 biljoen dollar, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het land nadert daarmee het zelfopgelegde schuldplafond van 31,4 biljoen dollar.