Ook ontwikkelaars willen bouwplannen Rotterdam-Zuid versnellen

Nieuws
In navolging van minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) willen ook de ontwikkelaars met bouwplannen voor Rotterdam-Zuid haast maken met de aanleg van duizenden woningen en andere voorzieningen in het gebied. Dat meldt Fakton, een van de partijen in het project Feijenoord XL.
anp
woensdag 18 mei 2022 om 18:00
Afbeelding
beeld anp
anp

Het project behelst de bouw van 6000 woningen, voorzieningen en een 18 hectare groot park in een gebied bij het stadion Feijenoord, waar nu nog een groot spoorwegemplacement ligt. Spoorbeheerder ProRail onderzoekt in opdracht van Stichting Feijenoord XL en de gemeente Rotterdam mogelijkheden om een deel van het emplacement te verplaatsen. Feijenoord XL wenst vervolgens over het station en spoor naast het stadion een overkapping met bebouwing aan te leggen om er zo een aaneengesloten gebied van te maken met de bestaande wijken in Zuid.

In de omgeving van het huidige stadion van Feyenoord moeten dit decennium in totaal ongeveer 10.000 nieuwe woningen komen. Daarvan staan er een kleine 4000 gepland in Feyenoord City. Dat is het gebied rond het nieuw te bouwen stadion van voetbalclub Feyenoord, dat door de club voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Een waarschijnlijke meerderheid in de Rotterdamse raad vindt dat ondanks dat uitstel de woningbouwplannen in het gebied door moeten gaan.

Versnellen

Minister De Jonge zei maandag het ‘doodzonde’ te vinden dat de plannen voor een nieuw stadion op de lange baan zijn geschoven. ‘Hopelijk kan dat in de nabije toekomst toekomst alsnog. Ik begrijp dat er nog ruimte blijft om het stadion in een later stadium alsnog toe te voegen. Ik weet zeker dat het op een zeker moment een keer goed komt’, voegde hij eraan toe.

De partijen achter Feijenoord XL willen de bouwplannen graag versnellen, omdat het doorgaan daarvan niet afhankelijk is van de eventuele komst van een nieuw stadion.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Van Ooijen neemt regie op afbouw gesloten jeugdhulp

Op de afbouw van de gesloten jeugdhulp en de komst van kleinschalige alternatieven daarvoor, komt landelijke regie. Dat meldt staatssecretaris Maarten van Ooijen (Jeugdzorg) in het uitvoeringsplan voor de gesloten jeugdhulp dat vrijdag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Afbeelding

Veel interesse in doorstart papierfabriek Crown Van Gelder

Er is veel interesse om de failliete papierfabriek Crown Van Gelder uit Velsen-Noord over te nemen. Dat laat curator Rocco Mulder weten. Hij en mede-curator Alfons Dunselman hebben contact gehad met verschillende gegadigden uit binnen- en buitenland.

Afbeelding

Rutte over aanvaring met Kaag: uitgesproken, ik zat fout

'Ik zat fout', zegt Mark Rutte over een aanvaring die hij heeft gehad met minister Sigrid Kaag (Financiën) waarover anonieme bronnen hebben verteld aan RTL Nieuws en De Telegraaf.

Afbeelding

Von der Leyen: geen strakke tijdlijn voor EU-toetreding Oekraïne

Er bestaat geen 'strakke tijdlijn' voor de beoogde toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie. 'Maar er zijn wel doelen die moeten worden gehaald, zoals hervormingen', zei Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen in Kiev na afloop van een top met president Volodimir..

Afbeelding

Politie las vijf maanden mee met criminelen, 42 aanhoudingen

De politie heeft vijf maanden meegelezen met versleutelde communicatie van criminelen. Dat lukte door de cryptocommunicatiedienst Exclu te kraken.

Afbeelding

Politie zoekt met dertig rechercheurs naar Minh Nghia Vuong

Het team van de Rotterdamse politie dat zoekt naar de voortvluchtige Minh Nghia Vuong is uitgebreid naar dertig rechercheurs, meldt de politie vrijdag. Vuong wordt verdacht van de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht in januari.