Ook ontwikkelaars willen bouwplannen Rotterdam-Zuid versnellen

Nieuws
In navolging van minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) willen ook de ontwikkelaars met bouwplannen voor Rotterdam-Zuid haast maken met de aanleg van duizenden woningen en andere voorzieningen in het gebied. Dat meldt Fakton, een van de partijen in het project Feijenoord XL.
anp
woensdag 18 mei 2022 om 18:00
Afbeelding
beeld anp

Het project behelst de bouw van 6000 woningen, voorzieningen en een 18 hectare groot park in een gebied bij het stadion Feijenoord, waar nu nog een groot spoorwegemplacement ligt. Spoorbeheerder ProRail onderzoekt in opdracht van Stichting Feijenoord XL en de gemeente Rotterdam mogelijkheden om een deel van het emplacement te verplaatsen. Feijenoord XL wenst vervolgens over het station en spoor naast het stadion een overkapping met bebouwing aan te leggen om er zo een aaneengesloten gebied van te maken met de bestaande wijken in Zuid.

In de omgeving van het huidige stadion van Feyenoord moeten dit decennium in totaal ongeveer 10.000 nieuwe woningen komen. Daarvan staan er een kleine 4000 gepland in Feyenoord City. Dat is het gebied rond het nieuw te bouwen stadion van voetbalclub Feyenoord, dat door de club voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Een waarschijnlijke meerderheid in de Rotterdamse raad vindt dat ondanks dat uitstel de woningbouwplannen in het gebied door moeten gaan.

Versnellen

Minister De Jonge zei maandag het ‘doodzonde’ te vinden dat de plannen voor een nieuw stadion op de lange baan zijn geschoven. ‘Hopelijk kan dat in de nabije toekomst toekomst alsnog. Ik begrijp dat er nog ruimte blijft om het stadion in een later stadium alsnog toe te voegen. Ik weet zeker dat het op een zeker moment een keer goed komt’, voegde hij eraan toe.

De partijen achter Feijenoord XL willen de bouwplannen graag versnellen, omdat het doorgaan daarvan niet afhankelijk is van de eventuele komst van een nieuw stadion.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

4 auto’s in brand in Groningen, politie vermoedt brandstichting

In de stad Groningen hebben zondagochtend meerdere auto’s in brand gestaan. De politie gaat uit van brandstichting. Er raakte niemand gewond, meldt de politie zondag.

Afbeelding

Bronnen: OPEC en bondgenoten houden olieproductie gelijk

Leden van het kartel van olieproducerende landen OPEC en bondgenoten als Rusland en Kazachstan besluiten waarschijnlijk om de olieproductie gelijk te houden, zeggen ingewijden tegen persbureau Reuters.

Afbeelding

Duitse toezichthouder maant broker FlatexDEGIRO tot ingrijpen

Een Duitse financieel toezichthouder heeft bij onlinebroker FlatexDEGIRO tekortkomingen in de bedrijfsvoering geconstateerd, meldt de onderneming op zijn site.

Afbeelding

Nederland ‘spiegelt’ WK-afvaardiging aan die van Argentinië

De keuze voor een Nederlandse afvaardiging naar de wedstrijd Nederland-Argentinië van komende vrijdag hangt af van wie Argentinië naar het WK in Qatar stuurt. Dat zegt minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel) in het programma WNL op Zondag.

Afbeelding

Procureur-generaal: Iran schaft omstreden moraalpolitie af

Iran heeft de omstreden moraalpolitie afgeschaft, aldus de Iraanse procureur-generaal. Het land staat al ruim twee maanden in het teken van protesten die ontstonden na een arrestatie door deze politie. De 22-jarige Mahsa Amini stierf in detentie.

Afbeelding

Oprichter FTX kan slechts ‘speculeren’ over miljarden van klanten

De oprichter van de omgevallen cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried, weet naar eigen zeggen niet precies waar miljarden dollars van klanten zijn gebleven.