Rutte, Kaag en vier andere bewindslieden naar Davos voor WEF

Nieuws
Premier Mark Rutte, vier ministers en een staatssecretaris gaan volgende week namens het Nederlandse kabinet naar Davos om deel te nemen aan het World Economic Forum. De internationale bijeenkomst van invloedrijke politici, zakenlieden en andere leiders, was vanwege de coronacrisis twee jaar lang online en werd ook dit jaar verplaatst.
anp
woensdag 18 mei 2022 om 14:38
Afbeelding
beeld anp

Naast Rutte gaat ook vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag naar Zwitserland. Verder wonen Kajsa Ollongren (Defensie), Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Vivianne Heijnen (staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat) de top bij.

Het World Economic Forum is al jaren een belangrijke bijeenkomst voor wereldleiders en daardoor ook al langer onderwerp van theorieën over (al dan niet geheime) afspraken die daar gemaakt zouden worden. Ten tijde van de coronacrisis zwol die kritiek aan. Een groot deel van de bijeenkomst is te volgen via livestreams van de sessies die georganiseerd worden. Die gaan onder meer over klimaatverandering, het coronavirus en de oorlog in Oekraïne.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hongkongse beurs schiet omhoog na terugkeer beleggers

De aandelenbeurs in Hongkong is woensdag omhoog geschoten. Beleggers keerden terug na een feestdag en trokken zich op aan de winsten op de beurzen in New York. Rentes op staatsobligaties daalden, dus waren aandelen weer erg in trek.

Afbeelding

Hongarije: prijsplafond Russische olie geldt niet voor ons

Afspraken over een Europees prijsplafond voor Russische olie gelden niet voor olie die Hongarije per pijpleiding importeert. Dat zegt de Hongaarse minister voor Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

Afbeelding

Staatsschuld VS voor het eerst hoger dan 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld van 31,1 biljoen dollar, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het land nadert daarmee het zelfopgelegde schuldplafond van 31,4 biljoen dollar.

Afbeelding

Remkes trekt conclusies na reeks gesprekken over stikstofbeleid

Bemiddelaar Johan Remkes brengt woensdagmiddag zijn bevindingen over het stikstofbeleid naar buiten. De ervaren bestuurder voerde de afgelopen maanden diverse gesprekken over het gevoelige onderwerp en de toekomst van landbouw en natuur in Nederland.

Afbeelding

Kinderboekenweek van start, dit keer met groen thema

De Kinderboekenweek wordt woensdag afgetrapt in ‘s-Graveland. Deze editie is het thema Gi-ga-groen!, wat betekent dat kinderboeken rondom de natuur en dieren centraal staan de komende tien dagen.

Afbeelding

OPEC+ gaat olieproductie waarschijnlijk fors verlagen

De grote olieproducerende landen verenigd in de alliantie OPEC+ komen woensdag bijeen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om te vergaderen over de productie.