Microsoft maakt clouddiensten toegankelijker voor concurrenten

Nieuws
Microsoft gaat zijn clouddiensten toegankelijker maken voor Europese cloudbedrijven. Het Amerikaanse softwareconcern buigt daarmee voor druk van de Europese Unie om het voor kleinere Europese concurrenten gemakkelijker te maken om de software van het bedrijf aan te bieden.
anp
woensdag 18 mei 2022 om 13:56
Afbeelding
beeld anp

Met het nieuwe initiatief wordt het makkelijker voor Europese cloudbedrijven om Microsoft-producten als Windows en Office 365 te hosten. Ook biedt Microsoft klanten meer licentieflexibiliteit op zijn producten.

Microsoft wordt geconfronteerd met een formeel onderzoek van de Europese Commissie naar vermeende verboden mededingingspraktijken van het bedrijf. De commissie stuurde vragen naar rivaliserende clouddiensten na een klacht vorig jaar van het Franse cloudbedrijf OVH. Volgens de klacht worden concurrenten benadeeld door de softwarelicentievoorwaarden van Microsoft en is het gemakkelijker en goedkoper om producten als Windows, Office en Windows Server te koppelen aan Microsoft’s eigen clouddienst Azure.

Verantwoordelijkheid

‘We denken niet dat al deze beweringen juist zijn, maar sommige zijn dat wel’, zei president Brad Smith van Microsoft woensdag tijdens een bijeenkomst in Brussel. ‘We hebben de verantwoordelijkheid om meer te doen en we willen snel handelen. We dachten teveel aan de grote concurrenten en vergaten om na te denken over de kleinere spelers op de Europese markt’, aldus Smith.

Microsoft is de op een na grootste aanbieder van clouddiensten ter wereld. Amazon is de grootste aanbieder van dergelijke diensten, en Google, eigendom van Alphabet, zit Microsoft op de hielen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.

Afbeelding

Onderzoek: meeste oudere boeren hebben geen opvolger klaarstaan

De meeste boeren van 60 jaar of ouder hebben geen opvolger klaarstaan om hun bedrijf over te nemen. Dat volgt uit onderzoek door AgriDirect dat informatie heeft verzameld over de leeftijd en opvolgsituatie van ruim 14.500 agrarische bedrijven.

Afbeelding

Halsema: Amsterdam wil wantrouwen tegen burgers verminderen

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema wil dat het gemeentebestuur burgers minder wantrouwt, want dat gebeurt nu nog te veel, zegt ze in gesprek met de lokale omroep AT5.

Afbeelding

Akkoord EU-landen over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Hooggerechtshof Nigeria kijkt naar verzet Shell tegen compensatie

Olie- en gasconcern Shell mag van het Nigeriaanse Hooggerechtshof een eerdere uitspraak aanvechten over een grote vergoeding voor een vermeende lekkage.