Europese Commissie speurt naar kartelvorming in modebranche

Nieuws
De Europese Commissie meent een kartel op het spoor te zijn in de Europese mode-industrie. Zij is dinsdag begonnen aan onaangekondigde inspecties bij bedrijven in meerdere EU-landen. Ook heeft de commissie informatie opgevraagd.
anp
dinsdag 17 mei 2022 om 17:19
Afbeelding
beeld anp

De commissie vreest dat de bedrijven de Europese mededingingsregels hebben overtreden, laat zij weten. Die verbieden kartelvorming en andere praktijken die de vrije concurrentie inperken. Als bedrijven zich daaraan inderdaad hebben bezondigd, hangt hun een hoge boete boven het hoofd. Maar wie nu naar voren treedt, open kaart speelt en meewerkt aan het onderzoek, mag hopen op coulance, benadrukt de commissie. Dan valt aan straf nog te ontkomen.

Het onderzoek betekent overigens nog niet dat de schuld van de bedrijven al vaststaat, onderstreept het dagelijks bestuur van de Europese Unie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.

Afbeelding

Onderzoek: meeste oudere boeren hebben geen opvolger klaarstaan

De meeste boeren van 60 jaar of ouder hebben geen opvolger klaarstaan om hun bedrijf over te nemen. Dat volgt uit onderzoek door AgriDirect dat informatie heeft verzameld over de leeftijd en opvolgsituatie van ruim 14.500 agrarische bedrijven.

Afbeelding

Halsema: Amsterdam wil wantrouwen tegen burgers verminderen

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema wil dat het gemeentebestuur burgers minder wantrouwt, want dat gebeurt nu nog te veel, zegt ze in gesprek met de lokale omroep AT5.

Afbeelding

Akkoord EU-landen over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Hooggerechtshof Nigeria kijkt naar verzet Shell tegen compensatie

Olie- en gasconcern Shell mag van het Nigeriaanse Hooggerechtshof een eerdere uitspraak aanvechten over een grote vergoeding voor een vermeende lekkage.