Walmart zakt op positief Wall Street na tegenvallende cijfers

Nieuws
Walmart behoorde dinsdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York, die flink opveerden na de recente koersdalingen. Het supermarktconcern boekte afgelopen kwartaal minder winst dan verwacht door hogere kosten voor brandstoffen en lonen. Het bedrijf schroefde de winstprognoses terug. Topman Doug McMillon sprak van ‘ongewone omstandigheden’, gezien de hoge inflatie in de Verenigde Staten. Het aandeel verloor 8,6 procent.
anp
dinsdag 17 mei 2022 om 15:57
Afbeelding
beeld anp

Home Depot dikte daarentegen 3,1 procent aan. De doe-het-zelfketen presteerde afgelopen kwartaal beter dan analisten hadden verwacht en verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar.

Verder waren er cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen. Die stegen in april op maandbasis met 0,9 procent. De winkelverkopen in maart werden opwaarts bijgesteld tot een plus van 1,4 procent.

Twitter

De Dow Jones Index noteerde kort na opening 1,1 procent hoger, op 32.577 punten. De brede S&P 500 klom 1,3 procent tot 4061 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg ruim 2 procent tot 11.906 punten.

Twitter ging 0,7 procent omhoog na de verliezen van de afgelopen handelsdagen. Elon Musk liet weten alleen door te gaan met zijn overname van Twitter als het socialemediaplatform zijn beweringen over het aandeel nepaccounts op de berichtendienst kan onderbouwen. De topman van autofabrikant Tesla (plus 3,4 procent) had de overnamedeal eerder al tijdelijk in de wacht gezet omdat hij meer duidelijkheid wil over het aantal spamaccounts bij Twitter.

Citigroup

Citigroup won 5,6 procent doordat Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van miljardair Warren Buffett, in het eerste kwartaal voor bijna 3 miljard dollar aan aandelen van de bank heeft gekocht.

United Airlines steeg 5,2 procent. De luchtvaartmaatschappij verhoogde haar omzetverwachting voor het huidige kwartaal vanwege het sterke herstel van de vraag naar tickets.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Fabrieken in China draaien veel minder hard door coronalockdowns

Het strenge coronabeleid in China laat duidelijk zijn sporen na in de industrie van de tweede economie van de wereld. De bedrijvigheid in de industrie ging in november voor de tweede maand op rij omlaag.

Afbeelding

Aziatische beurzen licht hoger in afwachting toespraak Fed-baas

De Aziatische aandelenbeurzen lieten woensdag overwegend kleine winsten zien. Beleggers waren vooral in afwachting van de toespraak die voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve later op de dag zal houden.

Afbeelding

Afzetprijzen industrie bijna 21 procent hoger in oktober

De prijzen die Nederlandse industriebedrijven vragen voor hun goederen lagen in oktober bijna 21 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

Afbeelding

Detailhandel zet meer om dankzij hogere prijzen

De detailhandel heeft in oktober 4,2 procent meer omgezet in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Dat is vooral het gevolg van hogere prijzen, aangezien het verkoopvolume in de meetperiode met 5,2 procent daalde.

Afbeelding

Inflatie koelt flink af in november volgens Europese meetmethode

Het tempo waarin de prijzen in Nederland stijgen is in november flink afgenomen ten opzichte van een maand eerder. De inflatie blijft echter hoog.

Afbeelding

Opnieuw code geel in meerdere provincies wegens dichte mist

In meerdere provincies geldt woensdagochtend code geel wegens dichte mist. De waarschuwing van het KNMI is vooralsnog tot 10.00 uur van kracht in Noord-Brabant, Gelderland, Flevoland, Overijssel en Friesland.