Supermarktconcern Walmart kampt met hogere kosten

Nieuws
Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart kampt met hogere kosten voor inkoop, personeel en transport en dat raakt de winstgevendheid. Het grootste supermarktbedrijf ter wereld verlaagt daarom zijn winstverwachtingen en zag ook de winst in het afgelopen kwartaal behoorlijk dalen.
anp
dinsdag 17 mei 2022 om 15:30
Afbeelding
beeld anp

De nettowinst in het eind april afgesloten eerste kwartaal nam op jaarbasis met een kwart af tot iets meer dan 2 miljard dollar, omgerekend 1,9 miljard euro. Walmart zegt dat de impact van de gestegen prijzen voor met name voedsel en brandstof groter is dan het bedrijf zelf had verwacht. Daarnaast is Walmart bezig de lonen van werknemers te verhogen om zo personeel te behouden vanwege de grote krapte op de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Walmart denkt nu dat de winst per aandeel dit boekjaar licht zal dalen, terwijl eerder op een stijging was gerekend. Ook voor het lopende tweede kwartaal werden de prognoses neerwaarts bijgesteld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederlandse klimaatgezant ziet weinig in uitgeklede klimaattop

Ondanks de wisselende reacties op de uitkomst van de jongste klimaattop in Egypte denkt de klimaatgezant van de Nederlandse overheid, Jaime de Bourbon de Parme, niet dat een kleinere top tot een beter resultaat had geleid. ‘Ik denk dat dat moeilijk wordt.

Afbeelding

Airbus en Renault gaan samenwerken op gebied van elektrificatie

Vliegtuigproducent Airbus en autoconcern Renault gaan samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling naar elektrificatie. De bedrijven hopen door de krachtenbundeling sneller tot praktische oplossingen te komen, maakten de bedrijven in een verklaring bekend.

Afbeelding

Aandacht voor inflatie eurozone en toespraak Powell op Damrak

Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat de aandacht woensdag vooral uit naar de nieuwste inflatiecijfers van de eurozone. Naar verwachting is de inflatie in het eurogebied in november iets afgezwakt door de wat lagere kosten voor energie.

Afbeelding

Brussel komt met regels om verpakkingsafval fors te verminderen

De Europese Unie komt met voorstellen om de berg afval van verpakkingsmaterialen te verminderen. Het gaat om het terugbrengen van de afvalberg die ontstaat door onder meer gebruikte koffiepads, boodschappentassen en wegwerpwaterflessen.

Afbeelding

Ruim 3,8 miljoen mensen zien Oranje winnen van Qatar

Het derde en laatste groepsduel van het Nederlands elftal op het WK voetbal is dinsdagmiddag door ruim 3,8 miljoen mensen bekeken. Dat is een stuk minder dan de eerste twee wedstrijden die rond de 4,3 miljoen kijkers trokken, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Afbeelding

FT: Alibaba-oprichter Jack Ma woont al maanden in Tokio

Jack Ma, de oprichter van de Chinese webwinkel Alibaba, woont al maanden in Tokio. De Chinese miljardair was grotendeels van de radar verdwenen nadat hij gebrouilleerd was geraakt met de Chinese regering.