Gewonden schietdrama Alblasserdam uit het ziekenhuis

Nieuws
De twee mensen die gewond raakten bij de schietpartij in Alblasserdam eerder deze maand zijn uit het ziekenhuis, meldt het Openbaar Ministerie. De verdachte wordt komende donderdag voorgeleid aan de raadkamer, aldus het OM.
anp
maandag 16 mei 2022 om 16:33
Afbeelding
beeld anp

Het OM wil verder geen mededelingen doen. Het onderzoek naar de verdachte loopt nog. Deze 38-jarige man heeft inmiddels bekend. Op vrijdag 6 mei schoot hij twee mensen dood op zorgboerderij Tro Tardi. Een 34-jarige vrouw en een 16-jarig meisje werden gedood en twee mensen raakten ernstig gewond. De man uit buurdorp Oud-Alblas wordt ook verdacht van het neerschieten van een winkelier in Vlissingen twee dagen eerder.

Op dezelfde dag kwamen in de Zuid-Hollandse gemeente ook nog twee vrouwen om het leven door een verkeersongeval. De twee vrouwen zaten samen op de scooter toen ze in botsing kwamen met een personenwagen, bestuurd door een man uit Papendrecht. Een 19-jarige vrouw uit Alblasserdam overleed kort na het ongeluk en een 18-jarige plaatsgenote stierf later in het ziekenhuis.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht en burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam twitterden maandagmiddag over het afscheid van het 16-jarige meisje uit Dordrecht dat omkwam door het schietincident. "Vanmiddag in bijzijn van velen aan de rand van Nieuwe Biesbosch afscheid genomen van 'een oerdochter van moeder natuur'", zo meldt Paans. Hij refereert aan haar als "een paardenmeisje pur sang. Moge dit afscheid ook tot kracht zijn voor haar dierbaren." Kolff zegt over de ceremonie: "Een emotioneel, maar ook prachtig eerbetoon voor dit lieve paardenmeisje. We leven intens mee met haar ouders, broer en andere naasten."

Jongeren in Alblasserdam stonden zondagavond stil bij de gebeurtenissen, met een bijeenkomst waar burgemeester Jaap Paans ook bij aanwezig was.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onderzoek: voedselverpakkingen afhaalzaken amper gerecycled

Voedselverpakkingen om mee te nemen worden nauwelijks gerecycled: zo’n 85 procent belandt in de verbrandingsoven, constateert Natuur & Milieu in een onderzoek.

Afbeelding

Ambulance gestolen in Utrecht, botst daarna tegen meerdere auto’s

In Utrecht heeft iemand woensdagavond een ambulance gestolen en is er vervolgens mee gebotst tegen meerdere auto’s. De politie, die de dader wist in te rekenen, bevestigt berichtgeving hierover door Hart van Nederland.

Afbeelding

Nederland verbruikte 17 procent minder gas, EU-doel ruim gehaald

Nederlandse huishoudens en bedrijven hebben van juli tot en met oktober 17 procent minder aardgas verbruikt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Afbeelding

Peter Rehwinkel waarnemend burgemeester gemeente Voorne aan Zee

Peter Rehwinkel wordt per 1 januari waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee, meldt de provincie Zuid-Holland woensdag. De nieuwe gemeente wordt vanaf die datum gevormd door het samengaan van de huidige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.

Afbeelding

Nederland verbruikte 17 procent minder gas, EU-doel ruim gehaald

Nederlandse huishoudens en bedrijven hebben van juli tot en met oktober 17 procent minder aardgas verbruikt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Afbeelding

Krant: Amerikaanse staat Indiana klaagt TikTok aan

De Amerikaanse staat Indiana sleept TikTok voor de rechter vanwege het overtreden van regels die de veiligheid van kinderen op sociale media moeten waarborgen, meldt de New York Times.