Nog eens ruim twintig mensen opgepakt om fraude met coronasteun

Nieuws
De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft de afgelopen dagen meer dan twintig ondernemers aangehouden in een zaak die draait om fraude met coronasteun, zo meldt de FIOD maandag. Eerder werden in deze zaak al vijf mannen opgepakt. Zij hadden voor 6 miljoen euro aan onjuiste aanvragen voor coronasteun gedaan.
anp
maandag 16 mei 2022 om 16:10
Afbeelding
beeld anp

Die vijf worden ervan verdacht namens de nu opgepakte ondernemers coronasteun, ook wel TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) genoemd, te hebben aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daarbij zouden bewust valse omzetgegevens zijn opgegeven, op basis van valse documenten. Die ondernemers ontvingen ook het geld.

De meeste van deze ondernemers zijn inmiddels weer vrij maar ze zullen het volledige bedrag aan ten onrechte ontvangen TVL moeten terugbetalen en ze krijgen een werkstraf. Naar een aantal loopt nog een strafrechtelijk onderzoek. Persoonlijke gegevens van de ondernemers zijn niet bekendgemaakt. De eerste vijf opgepakte verdachten zijn 26 tot en met 59 jaar oud en komen uit Assen, Groningen, Leek, Norg en Renkum. Van hen zitten er drie nog vast.

De Tegemoetkoming Vaste Lasten was voor ondernemers die door de coronamaatregelen hun vaste lasten niet of moeilijk konden betalen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Surinaamse commissie: excuses slavernij in december onacceptabel

De manier waarop Nederland in Suriname op 19 december excuses voor het slavernijverleden wil maken, is in het verkeerde keelgat geschoten bij Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS). Dat schrijft de Surinaamse krant de Ware Tijd.

Afbeelding

Blokkade A12: 150 demonstranten Extinction Rebellion aangehouden

De politie heeft 150 demonstranten van klimaatactiegroep Extinction Rebellion aangehouden nadat zij zaterdag een deel van de A12 bij Den Haag hadden geblokkeerd.

Afbeelding

Baudet op FvD-congres: laat zien wat een leuke club wij zijn

Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie (FvD), heeft op zijn partijcongres gezegd dat zijn partij staat voor tolerantie, inclusie en openheid van geest.

Afbeelding

INretail: winkeldrukte tijdens Black Friday-weekend behapbaar

Winkeliers in verschillende binnensteden hebben zaterdag flink meer klanten ontvangen als gevolg van Black Friday. Wel spreekt brancheorganisatie INretail van ‘een gezellige drukte’, in tegenstelling tot de laatste Black Friday zonder coronabeperkingen.

Afbeelding

FNV roept op tot actie voor eerlijke oplossing ‘inkomenscrisis’

Zo’n 4000 leden van vakbond FNV zijn zaterdag samengekomen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar protesteerden zij tegen ‘de inkomenscrisis’ in Nederland, voor een ‘rechtvaardige samenleving en eerlijke oplossingen’ voor de geldproblemen van Nederlanders.

Afbeelding

Drie personen aangehouden na gooien zwaar vuurwerk naar boa

Twee mannen van 19 en 37 jaar en een jongen van 13 zijn vrijdagavond aangehouden na ongeregeldheden met vuurwerk in de omgeving van de Lange Nieuwstraat in IJmuiden, meldt de politie. Een boa raakte gewond nadat er zwaar vuurwerk naar hem was gegooid.