Hoger beroep over Jiskefet-encyclopedie verzet wegens ziekte

Nieuws
Het hoger beroep van de uitgeverij van de Jiskefet-encyclopedie dat donderdag zou dienen, is verzet naar 14 april. De zaak is uitgesteld omdat een van de raadsheren bij het gerechtshof corona heeft. Dat laat Brigitte Spiegeler, de advocate van Noblesse Uitgevers, desgevraagd weten.
anp
donderdag 31 maart 2022 om 10:40
Afbeelding
beeld anp
anp

In november gaf de rechter Herman Koch en Michiel Romeyn, de makers van het sketchprogramma, in een kort geding gelijk dat elk exemplaar van het boek moet worden voorzien van een sticker die laat zien dat er geen band bestaat tussen het naslagwerk en hen. De uitgeverij ging in hoger beroep tegen die uitspraak. Het boek werd wel alsnog uitgebracht met het label ‘ongeautoriseerd’ op de omslag. De uitgeverij hoopt dat de beslissing in een hoger beroep alsnog wordt teruggedraaid.

Koch en Romeyn waren naar de rechter gestapt omdat zij wilden dat het voor kopers duidelijk is dat zij niets te maken hebben met het boek. De rechter gaf de heren gelijk dat de uitgave van de encyclopedie in strijd is met het merkrecht. Volgens de advocate van de uitgeverij is dat onzin. Het zou in haar ogen mogelijk moeten blijven om een ongeautoriseerd boek uit te geven over een fenomeen als Jiskefet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VN-topman bezorgd over geweldsspiraal Israël, VS bieden hulp aan

VN-topman Antonío Guterres veroordeelt de aanval op mensen bij een synagoge in Oost-Jeruzalem met klem. Ook landen als de VS, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten hebben hun afschuw uitgesproken.

Afbeelding

Goldman Sachs verlaagt beloning topman met 30 procent

Zakenbank Goldman Sachs heeft de beloning voor topman David Solomon met 30 procent verlaagd. Hij ontvangt nu 'slechts' 25 miljoen dollar (23 miljoen euro) voor zijn prestaties in 2022.

Afbeelding

Rutte en Schippers halen uit naar combinatie PvdA-GroenLinks

De VVD-top haalt in aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten uit naar de combinatie van PvdA en GroenLinks die straks in de Eerste Kamer één fractie gaat vormen.

Afbeelding

'Big tech' wint weer op Wall Street door optimisme over inflatie

De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan, waarbij vooral de aandelen van grote techbedrijven gewild waren. Na nieuwe cijfers die wijzen op afkoelende inflatie wonnen grote techfondsen als Amazon, Apple, Google-moeder Alphabet en Facebook-eigenaar Met..

Afbeelding

McDaniel herkozen als voorzitter Republikeinse Partij VS

Ronna McDaniel is herkozen als voorzitter van de Amerikaanse Republikeinse partij, meldt The Washington Post. Ondanks magere verkiezingsresultaten mag de 49-jarige politica de partij van oud-president Donald Trump voor een vierde tweejarige termijn leiden.

Afbeelding

Noorwegen vindt 'substantiële' hoeveelheid metalen in zeebodem

Onderzoekers in Noorwegen hebben een 'substantiële' hoeveelheid metalen en mineralen in zee gevonden. Het gaat om grondstoffen als koper, kobalt maar ook zeldzame aardmetalen die in de bodem van het Noorse continentaal plat liggen.