Weer alarm bij Duitse school

Nieuws
De politie heeft in een plaats aan de rand van Keulen een school en de omgeving afgezet. Talrijke agenten zijn er op onderzoek uit. Het publiek wordt verzocht weg te blijven uit de omgeving van de Heinrich Böllschool in Chorweiler. Net als dinsdag in Hamburg zou er sprake zijn geweest van "een gewapende man", maar die is nog niet gevonden.
anp
vrijdag 4 februari 2022 om 10:42
Afbeelding
beeld anp

Eerder deze week waren er in Duitsland in meerdere scholen doorzoekingen en afsluitingen, nadat alarm was geslagen. Dat ging onder meer om bommeldingen of een naar verluidt waargenomen gewapende man bij een school in een oostelijke wijk van Hamburg. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen waren er in de nacht van donderdag op vrijdag meerdere bommeldingen gericht tegen een gerechtsgebouw in Aken en twee politiebureaus. Onderzoek naar eventuele bommen leverde niets op.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tesla begint productie elektrische vrachtwagen

Tesla begint met de productie van zijn elektrische vrachtwagen Tesla Semi, heeft topman Elon Musk op Twitter bekendgemaakt. De eerste vrachtwagens moeten in december aan klanten geleverd worden.

Afbeelding

Verliezen op beurzen Azië, Samsung iets lager na handelsupdate

De beurzen in Azië stonden vrijdag op verlies. Vooral de mindere resultaten van chipproducenten Samsung en AMD drukten het sentiment op de markten. Beleggers bereiden zich voor op een mogelijk moeilijk cijferseizoen nu het risico op een recessie toeneemt door de inflatie.

Afbeelding

Winst Samsung valt voor het eerst sinds 2019 lager uit

Techconcern Samsung heeft voor het eerste sinds 2019 een lagere operationele winst behaald. Dat kwam vooral doordat er minder vraag was naar geheugenchips en chips voor in pc’s. Door de mindere verkopen viel ook de omzet lager uit.

Afbeelding

EU-leiders proberen uiteenrafelen front energiecrisis te stoppen

De leiders van de 27 EU-landen buigen zich opnieuw over de torenhoge energieprijzen. Dat doen ze ditmaal officieus met de benen op tafel, in de hoop zo los te komen van de scherpe tegenstellingen tussen bijvoorbeeld Nederland en Duitsland en met name zuidelijke EU-landen.

Afbeelding

Vierde zittingsdag Mallorcazaak met hoofdverdachte Sanil B.

Op de vierde zittingsdag van de Mallorcazaak komt Sanil B. (20) naar de rechtbank in Lelystad. Hij is een van de drie hoofdverdachten die terechtstaan voor het doden van Carlo Heuvelman (27) in juli vorig jaar.

Afbeelding

Strafeis Limburger die Belgische agent zou hebben doodgeschoten

Het Hof van Assisen in het Belgische stadje Tongeren begint vrijdag aan de vijfde zittingsdag in het proces tegen Yvo T. (40). De Limburger wordt ervan verdacht in augustus 2018 een Belgische politieagent te hebben doodgeschoten.