Gemeente Zandvoort tevreden met verloop F1 Grand Prix 2021

Nieuws
De gemeente Zandvoort kijkt met een goed gevoel terug op het Grand Prix-weekeinde op 2, 3 en 4 september vorig jaar. Volgens de gemeente is alles goed verlopen.
anp
woensdag 26 januari 2022 om 15:01
Afbeelding
beeld anp
anp

De Formule 1-race was een van de eerste grote evenementen tijdens de coronapandemie in Nederland. Er was in dat weekend veel kritiek op de grote mensenmassa’s die te zien waren op beelden van het evenemententerrein. Achteraf zijn er volgens de gemeente nauwelijks coronabesmettingen te herleiden naar het evenement, waaruit de gemeente concludeert dat de coronamaatregelen een succes waren.

In de evaluatie staan een aantal aanbevelingen voor de gemeente en organisatie. Zo moeten bezoekers beter worden verdeeld over Zandvoort als het evenement voorbij is. Nu was het te druk op sommige plekken terwijl er op andere plekken weinig mensen waren.

Economische boost

Op basis van een onderzoek van de Hogeschool Breda (BUas) zegt de gemeente dat de regio een economische boost heeft gekregen door de bezoekers van het evenement. De regio zou 8,9 miljoen euro extra binnen hebben gekregen in het weekend. In de grotere regio, waar ook Amsterdam bij zit, was dit 23 miljoen euro. Het gaat dan bijvoorbeeld om bestedingen bij horecazaken en winkels.

In het onderzoek van de BUas staat dat het evenement 195.000 keer werd bezocht door 126.650 verschillende mensen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Klimaatactivistische aandeelhouder klaagt directie Shell aan

De directie van Shell wordt aangeklaagd omdat ze niet genoeg doet om het olie- en gasconcern te laten voldoen aan de klimaatdoelen van Parijs. De zaak wordt gevoerd door ClientEarth, een advocatenbureau dat zich met klimaat bezighoudt.

Afbeelding

Rusland voert aanvallen in Oost-Oekraïne fors op

Russische troepen hebben de aanvallen in Oost-Oekraïne aanzienlijk opgevoerd en proberen Oekraïense verdedigingslinies in de buurt van de stad Kreminna te doorbreken, zei de gouverneur van de regio Loehansk. Kreminna zelf is al maanden in handen van de Russen.

Afbeelding

Volvo verkoopt minder auto's, omzet wel gestegen

Autofabrikant Volvo zag zijn inkomsten het afgelopen jaar stijgen, terwijl het aantal verkochte auto's daalde. De omzetstijging was te danken aan de gestegen prijzen en gunstige wisselkoersen. De winst viel lager uit in vergelijking met vorig jaar.

Afbeelding

Duitse inflatie koelt af tot laagste niveau in vijf maanden

De inflatie in Duitsland is in januari afgekoeld tot het laagste niveau in vijf maanden, dankzij de overheidssteun om de torenhoge energiekosten voor huishoudens te verlichten. Consumenten zijn daardoor minder kwijt aan gas en elektra dan ze anders zouden zijn geweest.

Afbeelding

Grootste verlies voor Credit Suisse sinds 2008

De Zwitserse bank Credit Suisse heeft in 2022 zijn grootste jaarverlies geleden sinds de financiële crisis van 2008. De tweede bank van Zwitserland kampt onder meer met hoge reorganisatiekosten en een grote uitstroom van kapitaal.

Afbeelding

Explosie bij huis in Amsterdam-West, geen gewonden

Bij de voordeur van een huis in Amsterdam-West is in de nacht van woensdag op donderdag een explosief afgegaan. Er is niemand gewond geraakt, maar er is wel materiële schade, zo meldt de politie.