Getuige Mallorcazaak: Heuvelman na smak nog in leven

Nieuws
De vorig jaar zomer door uitgaansgeweld omgekomen Carlo Heuvelman uit Waddinxveen kreeg tijdens de fatale vechtpartij op Mallorca "een stevige hoek" en toen hij achteroverviel nog "een flinke tik" van de klap op de grond. Daarna beschermde hij zijn hoofd met zijn handen en armen omdat hij werd geschopt. Dat heeft de getuige verklaard met wie de politie heeft gesproken na een uitzending van Opsporing Verzocht eerder deze week, zo bleek vrijdag in de rechtbank in Lelystad tijdens een zogenoemde regiezitting in het strafproces tegen de negen verdachten in de zaak.
anp
vrijdag 21 januari 2022 om 12:15 aangepast 13:32
Afbeelding
beeld anp
anp

De man zou hebben gezien hoe in een kluwen vechtende mensen "een man, vermoedelijk Carlo, knock-out werd geslagen" en achteroverviel op de grond. Het slachtoffer was daarna nog bij bewustzijn en hield zijn handen voor zijn hoofd ter bescherming. Toen de vechtende meute vertrok, bleef het slachtoffer bewegingloos achter.

De verklaring van de getuige kwam ter sprake toen de raadsman van hoofdverdachte Sanil B. (19) uit Hilversum de rechtbank vroeg zijn cliënt in afwachting van zijn strafzaak vrij te laten, onder meer omdat helemaal niet kan worden uitgesloten dat Heuvelman is overleden als gevolg van de smak op de grond. B. wordt door het OM als hoofdverdachte beschouwd. Op een van zijn schoenen is DNA-materiaal van de 27-jarige Heuvelman aangetroffen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Autobrug Holwert nog niet vrijgegeven, nieuwe problemen opgedoken

De autobrug in de haven van het Friese Holwert kan nog altijd niet op de normale manier worden gebruikt. Hoewel problemen waar Rijkswaterstaat op stuitte inmiddels zijn verholpen, doken er in de nacht van donderdag op vrijdag weer nieuwe problemen op, meldt een woordvoerder van..

Afbeelding

Organisaties: schaf vrijwillige ouderbijdrage basisonderwijs af

Laptops en tablets moeten kosteloos beschikbaar worden voor alle leerlingen en de vrijwillige ouderbijdrage in het basisonderwijs moet helemaal worden afgeschaft.

Afbeelding

Techbedrijven helpen beurs in Hongkong aan flinke winst

De aandelenbeurs in Hongkong schoot vrijdag omhoog dankzij sterke koerswinsten van de Chinese techbedrijven. Beleggers waren opgelucht dat ook de Amerikaanse Senaat het akkoord over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid heeft goedgekeurd.

Afbeelding

Kyiv: 30 door Rusland afgevuurde raketten en drones onderschept

In het grootste deel van Oekraïne zijn op vrijdagochtend de luchtalarmen opgeheven die tijdens de nacht ervoor in praktisch heel het land hadden geklonken.

Afbeelding

Ook Amerikaanse Senaat gaat akkoord met schuldendeal

Een meerderheid van de Amerikaanse senatoren heeft donderdag voor een verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid gestemd. Daardoor is voorkomen dat er een situatie ontstaat waarin de Verenigde Staten voor het eerst in de geschiedenis zonder geld zouden komen..

Afbeelding

Amnesty: Iran executeert drie keer zoveel mensen om drugsmisdaad

Iran heeft dit jaar al drie keer zoveel mensen geëxecuteerd vanwege drugsmisdaden dan rond dezelfde tijd van het jaar in 2022, meldt Amnesty International vrijdag.